Breaking News

Θλίψη για την απώλεια της Βούλας Χαριλάου (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου της ηθοποιού Βούλας Χαριλάου. Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησαν η συγγραφέας Μάρω Μπουρδάκου και ο Σπύρος Μπιμπίλας. 

Ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, έγραψε στο Facebook, αργά το απόγευμα της Δευτέρας: 

«Έφυγε αυτό το κρυστάλλινο, υπέροχο πλάσμα, που ευτυχώς γνώρισα κι αγαπηθήκαμε.. Η Βούλα Χαριλάου... Δεν μας ειδοποίησε κανείς εδώ και δύο εβδομάδες... Η Βούλα, η Βίβιαν Λη της Ελλάδας όπως χαρακτηριστικά την έλεγαν,  ζούσε με τις αναμνήσεις της και θαύμαζε όλους τους νέους που τους παρακολουθούσε μόνο από την τηλεόραση... Είχε μια υπέροχη φωνή, ένα ευαίσθητο πλάσμα που αγάπησε κι αγαπήθηκε πολύ... Θα την έχω πάντα στην καρδιά μου».


Η Βούλα Χαριλάου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 3 Φεβρουαρίου 1930, σύμφωνα με τη wikipedia (άλλη πηγή αναφέρει ότι γεννήθηκε το 1932 και άλλη στις 14 Δεκεμβρίου 1937).

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη για ένα χρόνο, πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο. Απέκτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο. 

Ήταν ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, παίζοντας κυρίως σε δραματικές ταινίες, όπως στο ψυχολογικό δράμα «Ο Εφιάλτης», το 1961.


«Το 1961, στην ταινία "Εφιάλτης", στο καλύτερο ψυχολογικό θρίλερ noir τρόμου, βασισμένο στο αστυνομικό μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή και σε σκηνοθεσία Ερρίκου Ανδρέου, η Βούλα Χαριλάου στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Άννας Μαργκό είχε παίξει μακράν τον καλύτερο ρόλο της καριέρας της, σε ένα ρεσιτάλ υποκριτικής τέχνης. Η ταινία "Εφιάλτης" θεωρείται απ' τα κορυφαία ψυχολογικά θρίλερ στην ιστορία του Ευρωπαϊκού κινηματογράφου», ανέφερε στην ανάρτησή της η Μάρω Μπουρδάκου.


Φιλμογραφία

1956: Η Δούκισσα της Πλακεντίας
1958: Τέσσερις Νύφες κι ένας Γαμπρός
1959: Στουρνάρα 288
1959: Ο Θύμιος τα 'κανε Θάλασσα
1959: Φτώχεια και Αριστοκρατία
1960: Κρουαζιέρα στη Ρόδο
1960: Άντρας είμαι και... το κέφι μου θα κάνω
1961: Εφιάλτης
1961: Ήρθες αργά
1961: Χωρίς Μητέρα (Τα Τέσσερα Αδέλφια)
1962: Μάνα κάνε Κουράγιο
1965: Οι Αδίστακτοι


Με πληροφορίες από: wikipedia - Greekactor (Έλληνες - Ελληνίδες ηθοποιοί)