Breaking News

Έφυγε από τη ζωή η Ivana Trump, η πρώην σύζυγος του Donald Trump (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 73 ετών, η Ivana Trump, η πρώτη σύζυγος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump. 

Τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν γίνει γνωστά. Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, πηγές είπαν στο Associated Press ότι βρέθηκε αναίσθητη κοντά σε μια σκάλα στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη και πιστεύεται ότι μπορεί να έπεσε.

O Donald Trump ανέφερε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social: «Με μεγάλη θλίψη ενημερώνω όλους εκείνους που την αγάπησαν, που είναι πολλοί, ότι η Ivana Trump πέθανε στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη. Ήταν μια υπέροχη, όμορφη και καταπληκτική γυναίκα, που έζησε μια υπέροχη και εμπνευσμένη ζωή. Η περηφάνια και η χαρά της ήταν τα τρία της παιδιά, ο Donald Jr, η Ivanka και ο Eric. Ήταν τόσο περήφανη γι' αυτούς, όπως όλοι ήμασταν τόσο περήφανοι γι' αυτήν. Αναπαύσου εν ειρήνη, Ivana!»


H Ivana Marie Trump γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1949. Η Τσεχοαμερικανίδα επιχειρηματίας, προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης, σχεδιάστρια μόδας, συγγραφέας και μοντέλο ζούσε στον Καναδά κατά την δεκαετία του 1970 και έπειτα μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου παντρεύτηκε τον Donald Trump το 1977. Απέκτησαν μαζί τρία παιδιά, τον Donald Jr, την Ivanka και τον Eric.

Κρατούσε βασικές διευθυντικές θέσεις στον Οργανισμό Trump ως αντιπρόεδρος του εσωτερικού σχεδιασμού, ως διευθύνουσα σύμβουλος και πρόεδρος του καζίνο Trump's Castle και ως διαχειρίστρια του Plaza Hotel.

Χώρισαν 15 χρόνια αργότερα, το 1992. Το διαζύγιό τους ήταν αντικείμενο ευρείας κάλυψης από τα μέσα ενημέρωσης. Μετά το διαζύγιο, η Ivana Trump ανέπτυξε δικές της γραμμές ειδών ένδυσης, κοσμημάτων μόδας και προϊόντων ομορφιάς. Η Ivana έγραφε μια συμβουλευτική στήλη για την Globe με τίτλο "Ask Ivana" (από το 1995 έως το 2010) και είχε γράψει διάφορα βιβλία φαντασίας, αυτοβοήθειας και μια αυτοβιογραφία.

Όπως αναφέρει το BBC, ο Donald Trump ήταν ο δεύτερος σύζυγός της. Ο πρώτος της, ο Alfred Winklmayr, ήταν ένας Αυστριακός εκπαιδευτής σκι και φίλος της, που φέρεται να παντρεύτηκε για να πάρει την αυστριακή υπηκοότητα, ώστε να φύγει από την πατρίδα της, την τότε Τσεχοσλοβακία.


Πληροφορίες από: BBC - wikipedia