Breaking News

ERTFLIX: 5+1 ταινίες φέρνουν πολιτική, σασπένς και «παιχνίδια εξουσίας»

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Υπάρχουν παντού, ακόμη κι αν δεν μπορείς να τα αντιληφθείς. Πίσω από μεγάλες πολιτικές φυσιογνωμίες της Ιστορίας, μέσα σε αληθινά παγκόσμια σκάνδαλα ή στη σκιά ανθρώπων που πάλεψαν για το όραμά τους. 

Τα πιο καλά κρυμμένα παιχνίδια εξουσίας βγαίνουν στο φως και αποκαλύπτονται στο ERTFLIX τον Ιούλιο, μέσα από πέντε κορυφαίες ταινίες.

Από τον Μπεν Κίνγκσλεϊ και τα σκάνδαλα του ΟΗΕ, σε μυστικούς πράκτορες της ισπανικής κυβέρνησης, στη ζωή του Νέλσον Μαντέλα, στο πρόσωπο του Γούντι Χάρελσον που υποδύεται τον Πρόεδρο Τζόνσον και τον πανταχού παρόντα, Σάμιουελ Τζάκσον, που αυτή τη φορά προβάρει το κοστούμι του Προέδρου της Αμερικής.

• «Μαντέλα: Ο δρόμος προς την ελευθερία»

Η θρυλική ζωή του Νέλσον Μαντέλα, ενός απλού ανθρώπου που παρά τις προκλήσεις ζωής θριάμβευσε και καθιερώθηκε ως πρότυπο της σύγχρονης εποχής. Ικανός πολιτικός, με σπάνια ευφυΐα, ο Νέλσον Μαντέλα κατάφερε να επιτύχει την ειρήνη σε μια χώρα που βρισκόταν στο χείλος του εμφυλίου πολέμου και είναι πλέον ανεξίτηλα γραμμένος στην Ιστορία ως ο σπουδαιότερος ειρηνιστής και ανθρωπιστής της εποχής του.

Πρωταγωνιστούν: Ίντρις Έλμπα, Ναόμι Χάρις, Τόνι Γκόργκε, Ριάντ Μόσα
Σκηνοθεσία: Τζάστιν Τσάντγουικ

• «LBJ: Η αληθινή ιστορία του Προέδρου Τζόνσον»

H ταινία επικεντρώνεται στις πολιτικές αναταραχές που ακολούθησαν την ανάληψη εξουσίας από τον Αντιπρόεδρο Λίντον Τζόνσον κατόπιν της δολοφονίας του Προέδρου Τζον Φ. Κένεντι τον Νοέμβριο του 1963. Δεχόμενος έντονες αντιδράσεις από όλες τις πλευρές, ειδικά από παράγοντες μέσα από την ίδια του την παράταξη, ο Λίντον Τζόνσον θα δώσει τη μάχη του, προκειμένου να θεραπεύσει τις πληγές του έθνους και να επισφραγίσει την προεδρία του με την προώθηση της ψήφισης του Νόμου περί Πολιτικών Δικαιωμάτων που είχε συνταχθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του Προέδρου Κένεντι.

Μια συγκλονιστική ταινία, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και χαρακτήρες που έγραψαν ιστορία, με εξαιρετικές ερμηνείες από όλους τους καταξιωμένους πρωταγωνιστές της με προεξάρχοντα τον μοναδικό Γούντι Χάρελσον – αγνώριστος εδώ κατόπιν της απίστευτης μεταμόρφωσής του για να υποδυθεί τον Πρόεδρο Τζόνσον.

Πρωταγωνιστούν: Γούντι Χάρελσον, Ρίτσαρντ Τζένκινς
Σκηνοθεσία: Ρομπ Ρέινερ

• «Big Game»

Όταν το αεροσκάφος του Πρόεδρου των Ηνωμένων Πολιτειών δέχεται επίθεση από τρομοκράτες αφήνοντας τον Πρόεδρο αποκλεισμένο στην άγρια ερημιά, μόνο ένα άτομο θα βρεθεί κοντά του, ώστε να μπορέσει να τον βοηθήσει: ένα δεκατριάχρονο αγόρι με το όνομα Οσκάρι. Σε μια κυνηγετική αποστολή στο δάσος, προσπαθώντας να αποδείξει την ωριμότητά του στην οικογένειά του, ο Οσκάρι προς μεγάλη του έκπληξη θα πέσει πάνω στον πιο ισχυρό άνδρα του πλανήτη, ο οποίος βρίσκεται σε μια άκατο διαφυγής. Με τους τρομοκράτες να πλησιάζουν πολύ κοντά στο να εντοπίσουν το δικό τους σπουδαίο λάφυρο, το απίθανο αυτό δίδυμο πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις του για να καταφέρει να ξεφύγει από αυτούς που τους καταδιώκουν.

Πρωταγωνιστούν: Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Όνι Τόμιλα
Σκηνοθεσία: Τζαλμαρί Ελάντερ

• «Backstabbing for beginners»

Ο Μάικλ Σάλιβαν αφήνει την άκρως κερδοφόρα δουλειά του σε μεγάλο τραπεζικό όμιλο για να πραγματοποιήσει το όνειρό του ως διπλωμάτης των Ηνωμένων Εθνών. Του αναθέτουν να δουλέψει μαζί με τον υπεύθυνο του προγράμματος «Πετρέλαιο για τροφή», που είχε σκοπό την ενίσχυση του ιρακινού λαού, αποτρέποντας το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν να κερδοφορεί. Όμως, οι δολοπλοκίες και η διαφθορά που θα συναντήσει τον οδηγούν σε ένα ηθικό σταυροδρόμι.

Πρωταγωνιστούν: Μπεν Κίνγκσλεϊ, Ζακλίν Μπισέ
Σκηνοθεσία: Περ Φλάι

• «Ο Κος Τίποτα»

Όταν ο Νόρμαν γνώριζε έναν νεαρό πολιτικό δίχως ελπίδες, δεν μπορούσε να περιμένει ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα ο ίδιος θα βρισκόταν στη θέση του πρωθυπουργού του Ισραήλ. Μαζί με τη δική του επιτυχία, η ζωή του Νόρμαν θα αλλάξει δραματικά. Προς ποια κατεύθυνση θα είναι όμως αυτή η αλλαγή;

Πρωταγωνιστούν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Λίορ Ασκενάζι, Μάικλ Σιν, Στιβ Μπουσέμι, Σαρλότ Γκενσμπούργκ
Σκηνοθεσία: Τζόσεφ Σένταρ

• «Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα» (Έρχεται στις 21/7)

Ο Φρανσίσκο Παέσα –πρώην μυστικός πράκτορας της ισπανικής κυβέρνησης και ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για τη σημαντικότερη επιχείρηση εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης των Βάσκων, της ETA– παγιδεύεται από την ίδια του την κυβέρνηση και αναγκάζεται να φύγει από τη χώρα. Όταν τελικά θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ισπανία, είναι απένταρος και η προσωπική του ζωή έχει καταρρεύσει. Είναι εκείνη η στιγμή που θα τον επισκεφθεί ο Λουίς Ρολντάν, ο πανίσχυ­ρος πρώην Διοικητής της Αστυνομίας και θα του προσφέρει ένα εκατομμύριο δολάρια, για να τον βοηθήσει να διαφυ­λάξει τα δώδεκα εκατομμύρια δολάρια που κλάπηκαν από τον προϋπολογισμό που είχε υπό τον έλεγχό του. Το κο­φτερό μυαλό του Παέσα θα οργανώσει την εκδίκησή του, με σκοπό να αρπάξει τα λεφτά του Ρολντάν, και να ξεγελά­σει μια ολόκληρη χώρα, σε μια ευφυή και περίπλοκη επιχείρηση, αντάξια του καλύτερου ταχυδακτυλουργού.

Η ταινία βραβεύθηκε με δύο Γκόγια - Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου και Καλύτερου Νέου Ηθοποιού για τον Κάρλος Σάντος.

Πρωταγωνιστούν: Εντουάρντ Φερνάντεζ, Χοσέ Κορονάδο, Κάρλος Σάντος
Σκηνοθεσία: Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ

Κλείστε τις πόρτες και ανοίξτε το ERTFLIX. Τα πιο καθηλωτικά πολιτικά θρίλερ φέρνουν ένοχα μυστικά τον Ιούλιο, στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ.