Breaking News

«Έρωτας φυγάς»: Οι χαρακτήρες της νέας σειράς του Open (trailer+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η σειρά «Έpωτας φυγάς», που κάνει πρεμιέρα στο Open τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 17:45, μας ταξιδεύει 
στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’50, μέσα από έναν έpωτα μοιραίο...

Πρόκειται για μία ιστορία με πυρήνα έναν έpωτα αγνό, ουσιαστικό. Μία αγάπη βαθιά, που ανάμεσα στη γαλήνη του σωστού και τη θύελλα του καταδικασμένου, φτάνει να παραβιάσει κανόνες που ισοπεδώνουν τις σχέσεις...

Ο έpωτας του Μάρκου, ενός μηχανικού αυτοκινήτων και της Αλεξάνδρας, μιας ράφτρας, που αρχίζει στην Αθήνα το 1955 με τις πιο απλές, καθημερινές και ευοίωνες προοπτικές, φτάνει να γίνει η αιτία μιας τεράστιας αντιπαράθεσης κάπου στη Μεσσηνία, σε αγροτική περιοχή με μεγάλα τσιφλίκια. Όλη η περιοχή συγκλονίζεται από τον πόλεμο που ξεσπάει εξαιτίας αυτού του έpωτα. 

Μια δολοφονία για λόγους τιμής φέρνει το ζευγάρι σε μια απόμακρη επαρχία. Κρύβονται σ’ ένα μεγάλο τσιφλίκι ως εργάτες γης. Κανείς δεν ξέρει ότι είναι ζευγάρι. Αυτό οδηγεί σε παρεξηγήσεις και την προοπτική  λάθος σχέσεων.  Γεννιούνται ίντριγκες και υπόγειες κόντρες. Ο άρχοντας της περιοχής, Ιάσωνας Δεμερτζής εpωτεύεται με πάθoς την Αλεξάνδρα. Όταν εκείνη χάνει τον Μάρκο, που καταδικάζεται για δολοφονία, την παντρεύεται αγνοώντας ότι εκείνη είναι έγκυος.

Ο Μάρκος βγαίνοντας από την φυλακή βάζει σκοπό στη ζωή του να εκδικηθεί. Για να το πετύχει αυτό θα καταφέρει να γίνει εξίσου ισχυρός με τον αντίπαλό του. Ο πόλεμος μεταξύ τους θα είναι πόλεμος ως το τέλος. Όταν τα όνειρα γκρεμίζονται και όταν οι αθώοι αδικούνται, τότε η εκδίκηση είναι ο μόνος δρόμος...

Οι χαρακτήρες της σειράς:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (Ντάνη Γιαννακοπούλου)

Είναι μια έξυπνη και όμορφη κοπέλα που έχει την ικανότητα να ορίζει τη ζωή της εκείνη και να καταφέρνει ό,τι  βάζει στο μυαλό της. Μεγάλωσε με τον ετεροθαλή αδελφό της, ο οποίος είναι αρκετά χρόνια μεγαλύτερός της, όταν σκοτώθηκαν και οι δυο γονείς της. Είναι μια πολύ καλή μοδίστρα, δουλεύει στον καλύτερο οίκο της εποχής της. Ξέρει ότι η ομορφιά ανοίγει πόρτες και τη χρησιμοποιεί για να πετύχει. Το τελευταίο που τη νοιάζει όμως, είναι να γίνει πλούσια και ισχυρή. Θέλει να κερδίσει την ευτυχία και την αγάπη που έχασε όταν έχασε τους γονείς της. Εpωτεύεται τον Μάρκο και κάνει τα πάντα για να είναι μαζί του. Όμως η μοίρα έχει άλλα σχέδια γι’ αυτήν.

ΜΑΡΚΟΣ (Σταύρος Σβήγκος)

Παιδί εργατικής τάξης, γίνεται ένας πολύ καλός μηχανικός αυτοκινήτων και δουλεύει στο συνεργείο ενός κολλητού φίλου του πατέρα του, του κυρ- Γιάννη. Ο πατέρας του σκοτώθηκε στον πόλεμο και η μητέρα του εξαφανισμένη. Είναι έξυπνος, έχει τελειώσει το γυμvάσιο και είναι πολύ εpωτευμένος με την Αλεξάνδρα. Θα φτάσει να κάνει ως και φόνο για χάρη της. Θέλει να παντρευτούν, αλλά οι περιστάσεις τον αποτρέπουν συνέχεια. Όταν μπαίνει φυλακή αλλάζει και όταν βγει γίνεται εκδικητής.

ΙΑΣΩΝΑΣ (Αντώνης Καρυστινός)

Ο Ιάσωνας είναι κληρονόμος του μεγαλύτερου κτήματος της περιοχής. Στην αρχή φαίνεται καλός και ευγενικός με όσους είναι σωστοί απέναντί του. Είναι  έξυπνος και πολύ δίκαιος. Μπορεί να γίνει πολύ σκληρός με όποιον δεν είναι σωστός απέναντί του. Γίνεται ο κακός της ιστορίας για να κρατήσει κοντά του την αγαπημένη του Αλεξάνδρα. Έχει σπουδάσει στο εξωτερικό και έχει κοσμοπολίτικο αέρα. Θέλει να φέρει καινοτομίες στην επιχείρηση, αλλά βρίσκει τοίχο στην προσκόλληση της μητέρας του στα παλιά. Εpωτεύεται με πάθoς την Αλεξάνδρα και κάνει τα πάντα για να την κρατήσει κοντά του.


ΜΑΡΓΕΤΑ (Πέμη Ζούνη) 

Η μητέρα του Ιάσωνα και η δυναμική γυναίκα που διευθύνει την επιχείρηση με σιδερένια πειθαρχία. Πολύ όμορφη ακόμα, στα νιάτα της ήταν μια καλλονή. Προέρχεται από πλούσιους γαιοκτήμονες και παντρεύτηκε τον έναν από τους αδελφούς Δεμερτζή. Είναι αποφασιστική και θα κάνει τα πάντα για να μείνει η οικογένειά της απόλυτοι άρχοντες της γης που κατέχουν. Σχεδιάζει με μυστικότητα τα πάντα γύρω από την οικογένεια και την περιουσία της και αν χρειαστεί χρησιμοποιεί ανθρώπους που είναι γύρω της. Είναι χειριστικός άνθρωπος. Είναι δυναμική και λίγο απόμακρη, τους κρατάει όλους σε μια απόσταση για να μπορεί να φτάσει τα πράγματα εκεί που θέλει.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ (Σταύρος Ζαλμάς)

Γέννημα θρέμμα της περιοχής. Ο πατέρας του ήταν ένας από τους μεγάλους γαιοκτήμονες. Όταν αναδύθηκαν οι Δεμερτζήδες πήραν πολλή από την αίγλη και τα κτήματά της οικογένειας του Στέφανου. Εpωτεύτηκε την Μαργέτα, αλλά η Αθηνά, η μητέρα της, προτίμησε για γαμπρό τον Γιώργο Δεμερτζή, ως πιο ισχυρό. Ο Στέφανος παντρεύτηκε μια άλλη γυναίκα και έκανε δύο παιδιά. Έγινε συνέταιρος με τον Δεμερτζή, αλλά εκείνος δόλιος, δεν του φέρθηκε τίμια και πάνω σε μια διαμάχη, ο Στέφανος σκοτώνει τον Δεμερτζή, παραδέχεται τον φόνο και μπαίνει 20 χρόνια φυλακή. Πουλάει τα κτήματά του στο Κιάρι και επενδύει στην Αθήνα σε περιοχή που ανεβαίνουν ραγδαία οι τιμές. Η μοίρα του παίζει ένα άσχημο παιχνίδι. Σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα σκοτώνεται όλη του η οικογένεια. Μόνος και φυλακισμένος αρχίζει να αντιλαμβάνεται το βαθύτερο νόημα της ζωής και των πράξεών μας. Βγαίνει από την φυλακή με την αμνηστία που έδωσε ο βασιλιάς και κατεβαίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Εκεί που ξέρει ότι θα πάει κι ένας νεότερος άντρας που γνώρισε στη φυλακή και εκτίμησε την ευθύτητα και τον χαρακτήρα του. Ο Μάρκος. Βρίσκονται στο Κιάρι και ο Στέφανος σχεδόν υιοθετεί τον Μάρκο. Δεν έχει κανέναν άλλον στον κόσμο και τον βοηθάει ν’ ανέβει κοινωνικά και οικονομικά και να εκδικηθεί ο Μάρκος έτσι τον βασικό του αντίπαλο τον Ιάσωνα Δεμερτζή, γιο του Γιώργου Δεμερτζή. Εκεί ο Στέφανος θα συναντήσει ξανά την Μαργέτα….

ΣΤΡΑΤΟΣ (Γεράσιμος Γεννατάς)

Είναι ο φίλος του Ιάσωνα από τον στρατό. Δουλεύει ως επιστάτης στα κτήματα των Δεμερτζήδων, όπως έκανε και ο πατέρας του. Τον κρατάει εκεί η Μαργέτα στη μνήμη του πατέρα του που την είχε σώσει και του το χρωστάει μέσα της. Είναι ψευτράκος και υποκριτής. Ο μεγαλύτερος φόβος του είναι μη χάσει τη θέση του και γι’ αυτό φοβάται και υπονομεύει τον Μάρκο που είναι μορφωμένος και ικανός. Όταν μαθαίνει την αλήθεια για τον Μάρκο και την Αλεξάνδρα και τι τους έφερε εκεί, έχει ένα όπλο στα χέρια του να εκβιάζει τους πάντες, ακόμα και την Μαργέτα. Είναι παντρεμένος με την Γίτσα και έχει μαζί του την αδελφή του την Ρηνιώ. 

ΓΕΩΡΓΙΑ (Μαριάννα Πολυχρονίδη)

Είναι η σύζυγος του Στράτου. Δουλεύει για τη Μαργέτα εδώ και χρόνια. Αγράμματο κoρίτσι, όχι ιδιαίτερα έξυπνη και χωρίς φοβερά προσόντα, που παλεύει στη ζωή της να κρατήσει τη μικρή εξουσία που έχει κερδίσει στο σπίτι και στη δουλειά της. Στην αρχή βοηθάει την Αλεξάνδρα και τον Μάρκο να βρουν δουλειά εκεί στα κτήματα. Όταν βλέπει όμως ότι η Αλεξάνδρα κερδίζει την εύνοια της Μαργέτας αρχίζει να εκθέτει την Αλεξάνδρα και τον Μάρκο στα αφεντικά. Δεν θέλει ο άντρας της να διακινδυνέψει την θέση του. 


ΡΗΝΙΩ (Δένια Μιμερίνη)

Η μικρή αδελφή του Στράτου, η οποία δουλεύει στο αρχοντικό. Είναι γλυκιά, τρυφερή, καθόλου πονηρή σαν τον αδελφό της, είναι αγνή ψυχή και αφελής. Εpωτεύεται τον Μάρκο με την πρώτη ματιά. Φροντίζει την Αλεξάνδρα, αφού πιστεύει ότι είναι η αδελφή του Μάρκου. Αλλά ακόμα και όταν αργότερα μάθει την αλήθεια, θα διεκδικήσει με όλα τα μέσα τον έpωτά της. 

ΕΛΠΙΔΑ (Μαρία Κωνσταντάκη)

Είναι η κόρη ενός από τους αδελφούς Δεμερτζή. Είναι πρώτη ξαδέλφη του Ιάσωνα. Όταν ο πατέρας του Ιάσωνα έγραψε την διαθήκη του άφησε ένα σπίτι δίπλα στο αρχοντικό στην ανιψιά του. Η Ελπίδα είναι σπάταλη και έχει ξοδέψει την περιουσία που της άφησε ο πατέρας της, ζώντας μια ζωή ανάμεσα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχει στείλει την κόρη της να σπουδάσει στο Παρίσι και συχνά πηγαίνει και την επισκέπτεται. Είναι παντρεμένη μ΄ έναν γιατρό τον οποίο πήρε για να λέει ότι είναι σύζυγος γιατρού. Είναι άπληστη, δολοπλόκα, αλλά όχι τόσο έξυπνη. Η Μαργέτα την αντιπαθεί και προσπαθεί να την κρατήσει σε απόσταση. 

ΜΙΧΑΛΗΣ (Κώστας Καζανάς)

Είναι ο σύζυγος της Ελπίδας. Είναι από την Βόρειο Ελλάδα και είχε διοριστεί στην Πελοπόννησο όταν γνώρισε και εpωτεύτηκε την Ελπίδα. Παντρεύτηκαν, αλλά στην πορεία κατάλαβε ότι η Ελπίδα ήθελε απλώς τον τίτλο της συζύγου γιατρού. Τον ενοχλεί αυτό τόσο πολύ, που καταφεύγει στο αλκοόλ. Είναι όμως ένας καλός γιατρός, που βρίσκει την αναγνώριση στο νοσοκομείο και θα έρθει μια ώρα που θα τον βοηθήσει να βγει από την άσχημη κατάσταση η αγάπη των ασθενών του και ένας καινούριος έpωτας. 

ΓΙΑΓΙΑ (Έφη Παπαθεοδώρου)

Είναι η μητέρα της Μαργέτας. Έχει άνοια και μπερδεύει τα πάντα. Θυμάται γεγονότα του παρελθόντος και νομίζει ότι συμβαίνουν στο παρόν. Στα νιάτα της ήταν μια από τις πιο μορφωμένες, έξυπνες και όμορφες γυναίκες της περιοχής. Κόρη πλούσιας οικογένειας. Λειτουργεί ως προφήτης λέγοντας πράγματα που θα δούμε να συμβούν αργότερα, όπως ο γάμος της Αλεξάνδρας και του Ιάσωνα. 


ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Κώστας Κάππας)

Κτηματίας κι αυτός στην περιοχή, καλός φίλος του Ιάσωνα. Κρατάει τα ήθη και τα έθιμα και υπολογίζει πολύ στις αξίες, όπως η φιλία και η δικαιοσύνη. Είναι έτοιμος να δράσει και να υποστηρίξει αυτούς που αγαπάει ακόμα και τραβώντας όπλο. Αν τον αδικήσει κάποιος τότε γίνεται ένας άλλος άνθρωπος, γίνεται εκδικητής. 

ΜΗΤΣΟΣ (Λεωνίδας Καλφαγιάννης)

Είναι ο ετεροθαλής αδελφός της Αλεξάνδρας που εργάζεται ως ταξιτζής. Έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, τον εθισμό του στον τζόγο και αυτό του στοιχίζει πάρα πολύ. Έχει την Αλεξάνδρα στο σπίτι γιατί αυτή φέρνει τα λεφτά για να ζήσουν με την γυναίκα του. 

ΧΑΡΑ (Λίλη Τσεσματζόγλου)

Η Χαρά είναι μια πλούσια ζωντοχήρα της περιοχής. Χώρισε και ο άντρας της έφυγε, δεν τον έχει ξαναδεί ούτε θα τον δει ξανά. Έχει χρήματα και ζει την ζωή της. Εpωτεύεται τον απατεώνα Μήτσο, ο οποίος της τρώει πολλά λεφτά. Είναι κολλητή φίλη με την Ελπίδα (ξαδέλφη του Δεμερτζή) την οποία εξαπάτησε κι αυτήν ο Μήτσος με τον ίδιο τρόπο πουλώντας γοητεία. Δεν είναι και το πρώτο μυαλό και ως ζωντοχήρα στην επαρχία του πενήντα δεν έχει και το καλύτερο όνομα. Τη σώζει το γεγονός ότι έχει περιουσία και χρήματα από την οικογένειά της.

ΒΑΣΩ (Χρύσα Κλούβα)

Η Βάσω είναι ο αρχετυπικός χαρακτήρας της κουτσομπόλας που ανακατεύει τα πάντα χωρίς να έχει ίδιον όφελος, αλλά μόνο την ικανοποίηση ότι ήταν εκείνη που τους έφερε σ’ αυτή την κατάσταση. Φτωχή κοπέλα που δεν έχει στον ήλιο μοίρα δουλεύει στο αρχοντικό, αλλά μετά από ψεύτικες κατηγορίες που εκτοξεύει εναντίον της Ρηνιώς εξορίζεται στις καλύβες. Από κει προσπαθεί να δει πώς θα φτάσει να την έχει κάποιος ανάγκη. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημά της, ότι κανείς δεν την χρειάζεται.


ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Πέμη Ζούνη, Αντώνης Καρυστινός, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Σταύρος Σβήγκος, Γεράσιμος Γεννατάς, Μαρία Κωνσταντάκη, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Κώστας Κάππας, Κώστας Καζανάς, Αρετή Πασχάλη, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Λίλη Τσεσματζόγλου, Μαρία Καβουκίδου, Δένια Μιμερίνη, Χρύσα Κλούβα.

Στον ρόλο του Στέφανου Παράσχου, ο Σταύρος Ζαλμάς
Στον ρόλο της γιαγιάς Αθηνάς, η Έφη Παπαθεοδώρου


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Βασίλης Τσελεμέγκος, Παναγιώτης Πορτοκαλάκης
ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΣΕΝΑΡΙΟΥ: Ρένα Ρίγγα
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΕΝΑΡΙΟΥ: Δημήτρης Αποστόλου
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Αργοναύτες Α.Ε.