Breaking News

Eurovision 2023: Θα διοργανωθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) και το BBC επιβεβαίωσαν ότι ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2023 θα φιλοξενηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, για λογαριασμό της φετινής νικήτριας Ουκρανίας.

Η EBU αποφάσισε η διοργάνωση του 2023 να μην φιλοξενηθεί στην εμπόλεμη Ουκρανία, αλλά στη Βρετανία, που πήρε τη δεύτερη θέση στον φετινό τελικό του περασμένου Μαΐου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το BBC θα αναλάβει τα καθήκοντα φιλοξενίας για τον Διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023. Ο διαγωνισμός υποβολής προσφορών σχετικά με την πόλη που θα υποδεχθεί τη Eurovision θα ξεκινήσει αυτήν την εβδομάδα.

Η Ουκρανία θα προκριθεί αυτόματα στον Μεγάλο Τελικό. Τους «Big 5» αποτελούν οι: Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ουκρανία.

«Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες που το BBC δέχθηκε να διοργανώσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023», δήλωσε ο Martin Österdahl, Εκτελεστικός Επόπτης του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Ο Tim Davie, Γενικός Διευθυντής του BBC, τόνισε: «Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι οι συνάδελφοι και οι φίλοι μας στην Ουκρανία δεν μπορούν να φιλοξενήσουν τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision του 2023. Το να σου ζητηθεί να διοργανώσεις τον μεγαλύτερο και πιο περίπλοκο μουσικό διαγωνισμό στον κόσμο είναι μεγάλο προνόμιο. Το BBC έχει δεσμευτεί να κάνει την εκδήλωση μια αληθινή αντανάκλαση της ουκρανικής κουλτούρας, παράλληλα με την προβολή της ποικιλομορφίας της βρετανικής μουσικής και της δημιουργικότητας. Το BBC θα ξεκινήσει τώρα τη διαδικασία για να βρει μια πόλη υποδοχής για να συνεργαστεί μαζί μας για την υλοποίηση ενός από τα πιο συναρπαστικά γεγονότα που θα έρθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023».

Το BBC έχει διοργανώσει το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision σε 8 περιπτώσεις μέχρι στιγμής, περισσότερες από κάθε άλλο τηλεοπτικό φορέα. Αυτή θα είναι η 9η φορά που η Βρετανία θα διοργανώσει το διαγωνισμό.