Breaking News

Γιάννης Λιγνάδης: Ο αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη «σπάει» τη σιωπή του (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» μίλησε ο Γιάννης Λιγνάδης σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο αδερφός του και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης. Δείτε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξή του στη Μαρία Κεφαλωνίτη:

• Πώς σχολιάζετε την πρόταση του εισαγγελέα που δήλωσε την εvοχή για τους 3 βιaσμούς ανηλίκων και την απαλλαγή του αδερφού σας για την 4η υπόθεση που ο μηνυτής δεν προσήλθε;

Γ. Λιγνάδης: «Δέχθηκα να μιλήσω στο κανάλι σας και μάλιστα σε μία εκπομπή που έχει πολλάκις "λιθοβολήσει" τον αδερφό μου, όθεν και έχει πλήξει και την υπόληψή του οικογενειακού ονόματος, με άπλυτο - κατά τη γνώμη μου - και απαράδεκτο τρόπο. Δέχτηκα, λοιπόν, να μιλήσω γιατί τώρα θεωρώ ότι είναι ο κατάλληλος χρόνος και η συγκυρία. Κοιτάξτε, να κρίνω την απόφαση του λειτουργού της δικαιοσύνης, του εισαγγελέα, δεν είναι πρέπον.... Δεν μου επιτρέπεται να μιλήσω γιατί αυτή τη στιγμή η διαδικασία της δίκης βρίσκεται στην πλέον κρίσιμη φάση της».

• Μεταξύ άλλων, είχατε αναφερθεί στον Ορέστη Τζιόβα, που είχε αποκαλύψει παλαιότερα ο ηθοποιός πως γνώριζε ότι θα ακουστούν κάποια πράγματα για τον αδερφό σας κι εσείς την ώρα που καταθέτατε μιλήσατε για ακόμη μία φορά για σκευωρία. Εμμένετε στην άποψή σας; Πιστεύετε όντως ότι υπάρχει κάποια σκεωρία;

Γ. Λιγνάδης: «Είμαι κατηγορηματικός σ' αυτό. Θεωρώ ότι η σκευωρία είναι η αιτία της εις βάρος του αδελφού μου διαβολής, Και αυτό δεν είναι μία υπερασπιστική τακτική, ούτε ένα αφήγημα προς παραπλάνηση, όπως θέλουν κάποιοι να τα παρουσιάζουν. Είναι η αλήθεια».

• Αυτούς του 5 μήνες έχετε μιλήσει με τον αδερφό σας; Σας έχει εξομολογηθεί κάτι; Σας έχει πει; Τι αισθανόταν, τι σκεφτόταν, τι λέγατε;

Γ. Λιγνάδης: «Όταν τον συναντώ, απλώς καθόμαστε και μιλάμε, μπορεί και για άσχετα θέματα, μη νομίζετε ότι αρχίζουμε τις αποκαλύψεις και τις εξομολογήσεις. Όλα αυτά, δεν ξέρω, μπορεί να γίνονται σε άλλους ανθρώπους. Δεν γίνονται στη δική μας περίπτωση».

• Πώς  σχολιάζετε τη φράση του δικηγόρου σας, του κ. Κούγια, που χαρακτήρισε τα φερόμενα ως θύματα, επαγγελματίες oμoφυλόφιλους;

Γ. Λιγνάδης: «Κοιτάξτε, επειδή τώρα έχουμε γίνει πολύ προσεκτικοί και υποτίθεται πρέπει να είμαστε politically correct σε αυτά που λέμε, νομίζω ότι ο κ. Κούγιας εξήγησε τι εννοεί... Εντάξει, δεν υπάρχει πρόβλημα».

• Τι εννοείτε "δεν υπάρχει πρόβλημα";

Γ. Λιγνάδης: «Υπάρχουν oμoφυλόφιλοι που είναι επαγγελματίες. Απλώς ενοχλούν, ίσως, όταν ακούγονται σε μια κοινωνία που τώρα έχει βάλει ένα προσωπείο καλόγριας. Και όσον αφορά στο χώρο του θεάτρου, επειδή με ρωτήσατε πριν, να σας πω ότι αυτές οι παθογένειες - τα έχω γράψει κιόλας - είναι αυτοάνοσα νοσήματα. Δηλαδή τα γεννάει ο ίδιος ο χώρος. Να μην παίζουμε τις καλόγριες, άμα είναι να γίνουμε όντως όλοι. Γιατί όλοι είμαστε αμαρτωλοί, όλοι έχουμε αμαρτίες. Δηλαδή, ποιος θα έλεγε ότι δεν έχει;».

Δείτε στο βίντεο του Mega ολόκληρη τη συνέντευξη.