Breaking News

Σικάγο - Highland Park: Ο ύποπτος φέρεται να σχεδίαζε και νέο μακελειό πριν συλληφθεί (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, που επικαλείται την αστυνομία, μετά τους μαζικούς πυροβολισμούς που προκάλεσαν το θάνατο 7 ανθρώπων (κατέληξε ένας από τους δεκάδες τραυματίες), ο 21χρονος οδήγησε για περισσότερες από δύο ώρες στο Ουισκόνσιν.

Εκεί ήταν σε εξέλιξη ένας άλλος εορτασμός για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας και φέρεται να σκέφτηκε να επιτεθεί, ανέφερε η αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια μιας δικαστικής ακρόασης, οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ομολόγησε τους πυροβολισμούς.

Κατά την εμφάνισή του στο δικαστήριο χθες (Τετάρτη), ένας δικαστής αποφάσισε ότι ο ύποπτος Robert "Bobby" E. Crimo III (ο τρίτος) θα κρατηθεί χωρίς δυνατότητα απελευθέρωσής του με εγγύηση και περιοριστικούς όρους, ενώ του όρισε δικηγόρο.

Σε συνέντευξη Τύπου, μετά την ακρόαση, η αστυνομία τόνισε ότι ο ένοπλος τους είπε πως είχε μεταμφιεστεί σε γυναίκα για να μπορέσει να δραπετεύσει από το Highland Park, μαζί με τους κατοίκους που τράπηκαν σε φυγή.

Στη σύντομη ακρόαση, ο βοηθός εισαγγελέα Ben Dillon είπε ότι ένα βίντεο δείχνει τον ύποπτο να φεύγει από την περιοχή και να πετάει ένα τουφέκι. Στη συνέχεια πήρε το αυτοκίνητο της μητέρας του και οδήγησε περίπου 240 χλμ. βορειοδυτικά μέχρι το Μάντισον.

Σύμφωνα με τον Dillon, ο ένοπλος δράστης ομολόγησε την εγκληματική πράξη του μετά τη σύλληψή του.

Εάν καταδικαστεί, οι επτά φόνοι που αντιμετωπίζει θα επισύρουν υποχρεωτική ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς αναστολή. Επίσης, αναμένονται δεκάδες ακόμη κατηγορίες πριν ολοκληρωθεί η έρευνα.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν την Τετάρτη ότι 83 χρησιμοποιημένοι κάλυκες, καθώς και γεμιστήρες, εντοπίστηκαν στο σημείο του αιματηρού περιστατικού. Στο σπίτι του βρέθηκαν και άλλα τρία πυροβόλα όπλα. 

Όπως αναφέρει το BBC, τον Απρίλιο του 2019, η αστυνομία κλήθηκε στο σπίτι του υπόπτου, μία εβδομάδα αφότου φέρεται να προσπάθησε να αυτoκτονήσει. Επίσης, τον Σεπτέμβριο του 2019, η αστυνομία κλήθηκε από ένα μέλος της οικογένειας που είπε ότι εκτόξευε απειλές να «σκοτώσει τους πάντες».

Ακόμη, σε πιο πρόσφατο περιστατικό, ο Crimo φέρεται να συμπεριφέρθηκε ύποπτα κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του τον περασμένο Απρίλιο σε μια τοπική συναγωγή. Ωστόσο, έφυγε τελικά χωρίς να δημιουργήσει επεισόδια.



Πληροφορίες από: BBC