Breaking News

Η Κλινική: Πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 τη Δευτέρα 11 Ιουλίου (trailer+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αληθινά περιστατικά. Περίπλοκες ιατρικές υποθέσεις. Έντονες προσωπικές και δραματικές ιστορίες. «Η ΚΛΙΝΙΚΗ» κάνει πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 τη Δευτέρα 11 Ιουλίου στις 21:00 και φέρνει σε πρώτο πλάνο όλα όσα συμβαίνουν μέσα σε μία κλινική.

Από Δευτέρα έως και Πέμπτη, κάθε επεισόδιο θα αφηγείται τρία διαφορετικά περιστατικά, τα οποία είναι βασισμένα σε πραγματικά γεγονότα. 

Μία scripted reality σειρά, η οποία, μέσα από τα μάτια γιατρών και νοσηλευτών, εστιάζει στο συναίσθημα και το δράμα, χωρίς, όμως, να λείπει το χιούμορ και οι στιγμές χαράς. Εδώ, κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή με τις σκέψεις, αλλά και τα συναισθήματα όλων να παρεμβάλλονται στην εξιστόρηση με τη βοήθεια ενός αφηγητή.

Στην «ΚΛΙΝΙΚΗ», γιατροί και νοσηλευτές παίρνουν αποφάσεις ζωής και θανάτου, αλλά δεν σηκώνουν ποτέ τα χέρια ψηλά. Ο σκοπός τους είναι να σώζουν ζωές, δίνοντας καθημερινές μάχες με σωματικές, ψυχιατρικές, γενετικές αλλά και εξαιρετικά σπάνιες ασθένειες.

Όλοι προσπαθούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της δουλειάς, αλλά και στα δεδομένα της, συχνά, πολύπλοκης προσωπικής τους ζωής. 

Το σενάριο, αλλά και τους διαλόγους της «ΚΛΙΝΙΚΗΣ» υπογράφουν απόφοιτοι της ΣΧΟΛΗΣ ΣΕΝΑΡΙΟΥ του ΑΝΤ1.


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΑΖΗΣ - ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ (Απόστολος Χατζής)

Ο Ανδρέας είναι παθολόγος µε ειδίκευση στις καρδιαγγειακές παθήσεις. Στην Κλινική, εργάζεται ήδη πέντε χρόνια. Ξεκίνησε ως αναπληρωτής και πλέον ανήκει στη βασική ομάδα των γιατρών. Είναι δυναμικός, υπεύθυνος, έχει εν συναίσθηση, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις παραμερίζει το πρωτόκολλο προκειμένου να κερδίσει τη μάχη με μια ασθένεια. Η σοβαρότητα και η αξιοπιστία του τον καθιστούν πολύτιμο στην Κλινική. Είχε μια σύντομη παθιασμένη σχέση µε τη Σοφία, µία παθολόγο, που έφυγε από την Αθήνα. Τώρα, ο Ανδρέας «βγαίνει» µε την Αντιγόνη, τη χειρουργό της Κλινικής. Πόσο εύκολο είναι να τα καταφέρουν, όμως, όταν η ξαφνική επιστροφή της Σοφίας αλλάζει τα πάντα;

ΣΟΦΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥ – ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ  (Έλενα Σαλαμπάση)

Η Σοφία είναι παθολόγος, από μικρή πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και αυτός είναι ο λόγος που έγινε γιατρός. Είναι ευαίσθητη, εσωστρεφής, και δίνει αξία στην κάθε στιγμή που ζει. Λατρεύει τη δουλειά της και εμπλέκεται συναισθηματικά µε τους ασθενείς της. Ενώ ο σκοπός της ήταν πάντα να γίνει µία επιτυχημένη γιατρός, ο έpωτάς της για τον Ανδρέα άλλαξε τις προτεραιότητές της, καθώς ήθελε να δημιουργήσει οικογένεια μαζί του, χωρίς εκείνος, όμως, να νοιώθει έτοιμος. Ο Ανδρέας ένιωσε προδομένος, όταν εκείνη έφυγε, αγνοώντας πως η Σοφία το έκανε αυτό για να µην τον απολύσουν. Τώρα η Σοφία επέστρεψε όχι για να τον διεκδικήσει, αλλά για να κυνηγήσει το όνειρό της. 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ – ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ (Βασιλική Βλάχου)

Η Κατερίνα είναι παθολόγος, και μία από τις πιο έμπειρους γιατρούς της Κλινικής. Σοβαρή επαγγελματίας, αποφασιστική και αυταρχική, επιλέγει να κρατά απόσταση από τους ασθενείς της. Η αιτία αυτής της στάσης είναι πως στο παρελθόν είχε εμπλακεί συναισθηματικά µε ένα περιστατικό, γεγονός που δεν της βγήκε σε καλό και στη συνέχεια αποφάσισε να µην το επαναλάβει. Διατηρεί εpωτική σχέση, µε τον 15 χρόνια μεγαλύτερό της Νικόλα Σπανό, τον ογκολόγο της Κλινικής. 

ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΠΑΝΟΣ – ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ (Βασίλης Πουλάκος)

Ο Νικόλας είναι ογκολόγος και ο μεγαλύτερος σε ηλικία μέσα στην Κλινική. Οι υπόλοιποι γιατροί ζητούν πολύ συχνά τη γνώμη του για σημαντικά θέματα. Έχει μεγάλη εμπειρία και δεν χάνει ποτέ το χαμόγελό του, παρόλο που η ζωή τού έχει δείξει το πιο σκληρό της πρόσωπο, όταν πριν από μερικά χρόνια έχασε το γιο του από καρκίνο. Αυτό το γεγονός, αλλά και τα πολύ σοβαρά περιστατικά που αντιμετωπίζει, τον έχουν κάνει να δει τελείως διαφορετικά τη ζωή. Διατηρεί περιστασιακή σχέση με την Κατερίνα, µε την οποία περνάει πολύ όμορφα. 

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΝΙΚΑΣ – ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ (Βασίλης Λέμπερος)

Ο Παύλος είναι νευρολόγος και σπούδασε στην Αγγλία, σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια. Δεν είχε ποτέ οικονομικό πρόβλημα, αφού ο πατέρας του είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας. Είναι φιλόδοξος και ψυχρός επαγγελματίας. Του αρέσει να ξεχωρίζει από τους άλλους και να επικοινωνεί µόνο µε εκείνους που θεωρεί ότι μπορούν να του προσφέρουν κάτι. Δεν έχει πρόβλημα να σπείρει τη διχόνοια και να κινήσει τα νήματα, προκειμένου οι γύρω του να αποτύχουν. Η νοσηλεύτρια Λία είναι ίσως η μοναδική που μπορεί να τον αλλάξει, ενώ η κόντρα του µε τον Ανδρέα είναι μεγάλη. Ο Παύλος θέλει να φτάσει στην κορυφή και να πάρει τη θέση του διευθυντή. 

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ (Όλγα Κυπριώτου)

Η Αντιγόνη έχει υπηρετήσει αρκετά χρόνια ως στρατιωτική χειρουργός στο εξωτερικό, καθώς και ως γιατρός χωρίς σύνορα, αποκτώντας έτσι εμπειρία σε ακραίες συνθήκες. Από τη µία, αυτό της έδωσε το ένστικτο και τα αντανακλαστικά, που θα ζήλευαν πολλοί συνάδελφοί της, από την άλλη, όμως, τη φόρτωσε µε μετατραυµατικό στρες. Οι γονείς της έχουν πεθάνει σε αυτοκινητικό δυστύχημα και µε την αδερφή της δεν έχουν σχέσεις εδώ και δέκα χρόνια γιατί της «έκλεψε» τον άντρα που αγαπούσε. Η αδερφή της θα επιστρέψει, όχι μόνη της, για να της ζητήσει κάτι που ποτέ δεν θα περίμενε. 

ΒΑΛΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ – ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ (Εύη Μητσοπούλου)

Η Βάλια είναι ψυχίατρος και παντρεμένη µε τον γυναικολόγο και διευθυντή της Κλινικής, Χρήστο Κέλερη, με τον οποίο έχουν δύο παιδιά. Παρόλο που διαθέτει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό, το γεγονός ότι είναι παντρεμένη µε τον διευθυντή της Κλινικής πολλές φορές παρεξηγείται και δημιουργεί κακεντρεχή σχόλια. Αναλαμβάνει την υποστήριξη των ασθενών και των συγγενών τους, ενώ πολλές φορές βοηθά συναδέλφους της που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα. Είναι μία ήρεμη και χαμηλών τόνων γυναίκα που ξέρει να ακούει τον συνάνθρωπό της και τον ασθενή της πριν εκφράσει τη γνώμη της. Δεν έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση, σε αντίθεση µε τον Χρήστο, γεγονός που θα προκαλέσει αρκετές φορές τριβές στη συνεργασία τους. 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΕΡΗΣ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ (Ανδρέας Κωνσταντινίδης)

Ο Χρήστος είναι γυναικολόγος, έχει αρκετά μεταπτυχιακά στο βιογραφικό του και για τους χρηματοδότες θεωρείται ένας από τους καλύτερους διευθυντές κλινικών της χώρας, καθώς είναι ένας γνήσιος τεχνοκράτης. Το γεγονός ότι αναρριχήθηκε πολύ γρήγορα στη θέση του διευθυντή, τον φέρνει σε σύγκρουση µε τους περισσότερους συναδέλφους του, αφού πλέον «δουλειά» του είναι η συστηματική ικανοποίηση των μεγαλομετόχων της κλινικής με την επιβολή σκληρών μέτρων. Ο Χρήστος όλη του τη ζωή προσπαθούσε να κάνει το σωστό και πάντα πλήρωνε το τίμημα, ήταν σωστός γιος, σύζυγος και οικογενειάρχης, αλλά η εξουσία τον διαφθείρει και τον οδηγεί σε µία σειρά από λάθη και αστοχίες. 

ΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑΤΟΥ – ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ (Φιλίππα Κουτούπα)

Η Λία είναι νοσηλεύτρια, έξυπνη, σωστή επαγγελματίας και οργανωτική. Αποφάσισε ότι ήθελε να γίνει νοσηλεύτρια σε ηλικία έντεκα ετών, όταν η μητέρα της έκανε μία εγχείρηση. Είναι από εύπορη οικογένεια, και ενώ ο πατέρας της περίμενε ότι θα σπουδάσει Οικονομικά, Νομική ή Οργάνωση επιχειρήσεων, εκείνη επέλεξε τη Νοσηλευτική. Αυτή η επιλογή την έφερε σε σύγκρουση µε την οικογένειά της, εκείνη όμως αγαπά το επάγγελμά της και θα παλέψει για να διεκδικήσει τη θέση που της αναλογεί. Πρόσφατα, διαγνώστηκε πως πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και έτσι αποφάσισε να σπουδάσει Ιατρική, θέλοντας να βρει θεραπεία για την ασθένειά της.

ΜΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ – ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΠΡΟIΣΤΑΜΕΝΗ (Μάυ Χάνα)

Η Μίνα είναι µία έμπειρη νοσηλεύτρια και προϊσταμένη του τμήματος. Έχει αντιμετωπίσει πάρα πολλά περιστατικά και έχει μεγάλη γνώση πάνω στο αντικείμενό της. Θεωρεί την Κλινική δεύτερο σπίτι της και αντιμετωπίζει τους ασθενείς µε απλότητα και οικειότητα, ακόμα κι αν είναι η πρώτη φορά που τους βλέπει. Έχει κερδίσει τον σεβασμό από ασθενείς και γιατρούς. Με θάρρος και δυναμισμό, λέει τα πράγματα έξω από τα δόντια, χωρίς να φοβάται κανέναν. Μερικές φορές το παρακάνει, αφού ανακατεύεται στα προσωπικά των άλλων, προσπαθώντας πάντα για το καλό. Έχει άριστη σχέση µε όλους τους γιατρούς, αλλά διατηρεί μια βαθύτερη φιλία µε τον Νικόλα. 

ΩΑΝΝΗΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ – ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ (Γεράσιμος Κατσανέας)

Ο Ιωάννης είναι πρωτοετής αναπληρωτής ειδικευόμενος στο Ορθοπεδικό Τμήμα. Γοητευτικός, ρομαντικός, αλλά και παρορμητικός, πάντα προσπαθεί να βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στον ώριμο επαγγελματία και το παιδί που κρύβει μέσα του. Λόγω αδεξιότητας και υπέρμετρου ενθουσιασμού, οι συνάδελφοί του δεν φαίνεται να του έχουν εμπιστοσύνη. Οι λίγοι βέβαια που έχουν καταλάβει την οξυδέρκειά του, του συμπαραστέκονται. Ο Ανδρέας τού κάνει συνεχώς πλάκα, αλλά τον συμπαθεί και θέλει να τον βοηθήσει στα εpωτικά του. Ο Ιωάννης είναι υπό την εποπτεία της Αντιγόνης που της έχει ιδιαίτερη αδυναμία.

ΕΛΕΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ – ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑΣ (Βερονίκη Κυριακοπούλου)

Η Έλενα είναι part-time τραυµατιοφορέας. Είναι ευγενική και προσπαθεί να κάνει καλά τη δουλειά της. Δεν τα καταφέρνει πάντα γιατί εργάζεται πολλές ώρες και κουράζεται. Τα βράδια που δεν είναι στην Κλινική, εργάζεται ως barwoman. Η νύχτα την επιβαρύνει αρκετά, αλλά δεν μπορεί να σταματήσει γιατί στηρίζει οικονομικά τη μητέρα της που είναι καρκινοπαθής, αλλά και τον αδερφό της που είναι ακόμα στο σχολείο.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ – ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑΣ (Πέτρος Ιωάννου)

Ο Λάμπρος τελείωσε Γυμναστική Ακαδημία και για αρκετό καιρό δούλευε ως ναυαγοσώστης, ενώ στην προσπάθειά του να ανοίξει ένα γυμναστήριο, καταστράφηκε οικονομικά. Όταν κάποια στιγμή προέκυψε μια θέση τραυματιοφορέα στην Κλινική, η ξαδέρφη του, η Έλενα, του πρότεινε να περάσει συνέντευξη για τη θέση. Θεωρείται, πλέον, ένας από τους καλύτερους τραυματιοφορείς της Κλινικής. Υποχόνδριος και υπερκινητικός, πάντα γεμάτος ενέργεια, έχει ανάγει το επάγγελμά του σε πρωταθλητισμό. Αποτελεί το μήλον της έριδος για τις περισσότερες νοσηλεύτριες, και όχι µόνο, της Κλινικής.


ΠΑΙΖΟΥΝ (με αλφαβητική σειρά): Βασιλική Βλάχου, Πέτρος Ιωάννου, Γεράσιμος Κατσανέας, Φιλίππα Κουτούπα, Όλγα Κυπριώτου, Βερονίκη Κυριακοπούλου, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Βασίλης Λέμπερος, Εύη Μητσοπούλου, Βασίλης Πουλάκος, Έλενα Σαλαμπάση, Μάυ Χάνα, Απόστολος Χατζής.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΕXECUTIVE PRODUCER: ΑΓΛΑIΑ ΛΑΤΣΙΟΥ
SENIOR PRODUCER: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΤΡΩΝΑΡΟΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΕΡΕΤΕΝΝΙΚΟΒ
ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΙ: ΔΑΝΑΗ ΦΙΛΙΠΠΑ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΕΥΘ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΕΒΑΚΗΣ
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΚΤΟΡΙΔΗ
ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ: ΣΟΦΙΑ ΔΡΙΣΤΕΛΑ
CASTING DIRECTOR: ΙΩΑΝΝΑ ΚΙΤΣΑΡΑ
ΟΡΓ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ANTENNA STUDIOS