Breaking News

Κώστας Καραμανλής: «Συντελείται μια ψηφιακή επανάσταση για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών» (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στην ψηφιακή επανάσταση που πραγματοποιείται και στον τομέα αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών - με πιο πρόσφατη εξέλιξη το «car wallet», που  θα μας επιτρέπει να μην έχουμε μαζί μας το δίπλωμα οδήγησης - αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας την Τετάρτη (27/7) στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ με τον Δημήτρη Οικονόμου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με αφορμή τη σημερινή (27/7) εκδήλωση για την παρουσίαση της εφαρμογής για τα ψηφιακά αντίγραφα του Δελτίου Ταυτότητας και του Διπλώματος Οδήγησης, ο κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι «αντιλαμβανόμαστε πλέον τα οφέλη,  σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας».

Μάλιστα, σημείωσε ότι: «Το Υπουργείο Μεταφορών, σε συνεργασία με το Υπουργείο ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι από τα πρώτα που συμφώνησαν ένα μνημόνιο συνεργασίας από το 2019. Και το πρώτο που κάναμε ήταν κάτι απλό που όμως δεν είχε γίνει ποτέ- ένας πομποδέκτης για όλους τους αυτοκινητοδρόμους».

«Και δεν είναι μόνο αυτό, αφού ήδη στην Ολυμπία Οδό λειτουργεί η χρέωση με χιλιομετρική απόσταση και εκτιμούμε ότι στα απόμενα τρία χρόνια θα είμαστε έτοιμοι να το καθιερώσουμε για όλη την Ελλάδα», συμπλήρωσε ο κ. Καραμανλής.

Το δίπλωμά μας στο «Ψηφιακό Πορτοφόλι»

Εξηγώντας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τι είναι το «Ψηφιακό Πορτοφόλι», τόνισε ότι θα το επιδεικνύουμε όπου χρειάζεται και δεν θα  είναι υποχρεωτικό πλέον να έχουμε μαζί μας το χάρτινο δίπλωμα, ούτε την ταυτότητα. 

«Όλα αυτά έρχονται σε συνέχεια και άλλων ψηφιακών διευκολύνσεων που έχουμε καθιερώσει πρόσφατα, όπως η ηλεκτρονική μεταβίβαση του αυτοκινήτου. Ξέρετε μέσα σε δέκα μέρες έχουν γίνει 636 ηλεκτρονικές μεταβιβάσεις», επισήμανε, υπενθυμίζοντας επίσης πως και η ανανέωση των διπλωμάτων, ή η αντικατάστασή τους γίνονται πλέον ψηφιακά.     

«Όλες αυτές οι ψηφιακές καινοτομίες κάνουν κάτι πολύ απλό, διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη και όχι μόνο. Αντιμετωπίζουν και φαινόμενα διαφθοράς και φαινόμενα διαπλοκής. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, όλοι γνωρίζουμε ότι παλαιότερα όταν κάποιος ήθελε να αντικαταστήσει το δίπλωμά του ή όταν το έχανε,  μπορεί να πλήρωνε ένα γρηγορόσημο ή να έβαζε έναν διαμεσολαβητή, για να μην περιμένει δυο μήνες. Τώρα αυτό δεν γίνεται και πρώτον μειώνουμε την ταλαιπωρία των πολιτών και αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα αδιαφάνειας, σε τομείς που δυστυχώς στη χώρα μας υπήρξαν πολύ προβληματικοί», είπε ο κ. Καραμανλής.

Επίσης, υπενθύμισε και την εφαρμογή «MyAuto» που είναι σε λειτουργία και έχει όλες τις πληροφορίες που αφορούν το όχημά μας, όπως πότε περνάμε ΚΤΕΟ, αν είμαστε ασφαλισμένοι κ.ά. «Έτσι πλέον εξοικονομούμε χρόνο και πόρους, αντιμετωπίζουμε τα φαινόμενα αδιαφάνειας και όλα αυτά με απόλυτη προστασία των προσωπικών δεδομένων», κατέληξε ο Υπουργός.