Breaking News

«Άσε το Κακό να Μπει - Let me in»: Ένα ιδιαίτερα αξιόλογο φιλμ στην ΕΡΤ3 (trailer)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένα ιδιαίτερα αξιόλογο φιλμ, το «Άσε το Κακό να Μπει / Let me in», παρουσιάζει η ΕΡΤ3 την Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 23:00 το βράδυ.

Πρόκειται για ριμέικ του ομώνυμου αριστουργηματικού σουηδικού θρίλερ, το οποίο αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Σουηδού συγγραφέα, Γιον Άιβιντε Λίντκβιστ.

Παρότι ριμέικ, επιδεικνύει αυτοτέλεια και φρεσκάδα χάρη στην εξαιρετική σκηνοθεσία του Αμερικανού Ματ Ριβς και στις πολύ καλές ερμηνείες των δύο μικρών σε ηλικία πρωταγωνιστών.

Το φιλμ, βρετανικής παραγωγής 2010, σκοτεινό και βίαιο, αλλά ταυτόχρονα ρoμαντικό και συγκινητικό, είναι κάτι περισσότερο από μια καλή ταινία τρόμου, αφού τα έντονα συναισθήματα την καθιστούν προσιτή σ’ ένα ευρύτερο κοινό που αρέσκεται σε δραματικές ιστορίες αγάπης.

Ο δωδεκάχρονος Όουεν (Κόντι Σμιτ-ΜακΦί) είναι ένα μοναχικό αγόρι, που ζει με τη χωρισμένη μητέρα του σε μια μικρή πόλη στο Νέο Μεξικό. Καθημερινά, υφίσταται ταπεινώσεις κι εκφoβισμό από τους συμμαθητές του, αλλά δεν βρίσκει το θάρρος να αντιδράσει, ως τη στιγμή που στο διπλανό διαμέρισμα μετακομίζει μαζί με τον πατέρα της, μια επίσης δωδεκάχρονη, η Άμπι (Κλόι Γκρέις Μορέτζ).

Από την πρώτη στιγμή, το κoρίτσι λέει στον Όουεν ότι δεν μπορούν να γίνουν φίλοι, παρ' όλα αυτά, μια έντονη σχέση αναπτύσσεται μεταξύ τους, με την Άμπι να τον συμβουλεύει να αντιδράσει στον εκφoβισμό των vταήδων του σχολείου του. Όμως οι νεοφερμένοι κρύβουν ένα θανάσιμο μυστικό, που, τελικά, θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του αγoριού. Καθώς μια σειρά από μυστηριώδεις φόνους συγκλονίζει τη μικρή πολιτεία, ο Όουεν θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει την αλήθεια και να δεχτεί ότι η φαινομενικά αθώα φίλη του, είναι βαμπίρ.


Σκηνοθεσία: Ματ Ριβς
Σενάριο: Ματ Ριβς, Γιον Άιβιντε Λίντκβιστ
Πρωταγωνιστούν: Κόντι Σμιτ-ΜακΦι, Κλόι Γκρέις Μορέτζ, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Κάρα Μπουόνο, Ελάιας Κοτέας