Breaking News

Νότια Αφρική: Μακελειό μετά από πυροβολισμούς σε κέντρο διασκέδασης (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αιματηρό περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στην πόλη Soweto της Νότιας Αφρικής.

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος του BBC, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς σε κέντρο διασκέδασης στην πόλη Soweto της Νότιας Αφρικής.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ένοπλοι μπήκαν σε μπαρ-ταβέρνα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον μιας παρέας νεαρών. Στη συνέχεια διέφυγαν από το σημείο με ένα λευκό μίνι λεωφορείο. Το κίνητρο της επίθεσης δεν έχει εξακριβωθεί.

Αρκετοί ακόμη άνθρωποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Τα θύματα πιστεύεται ότι είναι μεταξύ 19 και 35 ετών.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας Gauteng, αντιστράτηγος Elias Mawela, είπε στο BBC ότι φαίνεται να ήταν «μια εν ψυχρώ επίθεση εναντίον αθώων θαμώνων».

Σε δήλωσή του, που δόθηκε στη δημοσιότητα, σημείωσε ότι οι ένοπλοι ήταν οπλισμένοι με τουφέκια και πιστόλια των 9 χιλιοστών όταν μπήκαν στο μπαρ. Επίσης, τόνισε ότι η αστυνομία αναζητά τους υπόπτους, η ταυτότητα των οποίων παραμένει άγνωστη.

Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι υπήρξε ακόμη ένα περιστατικό στη νοτιοανατολική επαρχία KwaZulu-Natal, όπου άλλοι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς σε μπαρ - ταβέρνα.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, οι πυροβολισμοί δεν είναι ασυνήθιστοι στη Νότια Αφρική. Συχνά συνδέονται με συμμορίες ή αλκοόλ.