Breaking News

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Στον τελικό Στεφανίδη - Τεντόγλου (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Κατερίνα Στεφανίδη θα είναι, όπως αναμενόταν, στον τελικό του επί κοντώ στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια χρειάστηκε μόλις ένα έγκυρο άλμα στα 4,50 μ. για να προκριθεί στον τελικό, που θα γίνει τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας). 

Η “χρυσή” το 2017 στο Λονδίνο και “χάλκινη” το 2019 στη Ντόχα μπήκε με αυτοπεποίθηση στη διοργάνωση, αφού είναι σε καλή κατάσταση και σε θέση να βρεθεί σε ύψη που θα την ανεβάσουν στο βάθρο των νικητριών. Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ ξεκίνησε στα 4,50 μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη κι έπειτα δε χρειάστηκε να δοκιμάσει υψηλότερα, αφού ο αγώνα ολοκληρώθηκε νωρίτερα και ο πήχης δεν έφτασε ποτέ στο όριο των 4,65 μέτρα.

Βερολίνο 2018, Γλασκώβη 2019, Ντόχα 2019, Τορούν 2021, Τόκιο 2021, Βελιγράδι 2022 και Όρεγκον 2022. Ο Μίλτος Τεντόγλου μετράει αισίως συμμετοχές σε επτά τελικούς μεγάλων διοργανώσεων τα τελευταία τέσσερα χρόνια κι έχει ήδη πέντε χρυσά μετάλλια!

Το έκτο θα το διεκδικήσει στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, τα ξημερώματα Κυριακής (ώρα Ελλάδας). 

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι, μπορεί να χρειάστηκε να εκτελέσει και τις τρεις προσπάθειες του σημερινού προκριματικού - κάτι σπάνιο για εκείνον - ωστόσο παραμένει το μεγάλο όνομα στο μήκος των Ανδρών. Ο αθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του στα 8,03 μ., ήταν άκυρος στο δεύτερο, αλλά και στο τρίτο άλμα και πλέον σκέφτεται την παρουσία του στον επόμενο αγώνα του.

Ο 24χρονος μετέχει για τρίτη φορά σε Παγκόσμιο, αφού η πρώτη του παρουσία σε νεαρή ηλικία ήταν το 2017 στο Λονδίνο, ενώ στη Ντόχα το 2019, ένα χρόνο από τη νίκη του στο Βερολίνο, κατέλαβε την 10η θέση στον τελικό.

Ο Τεντόγλου ταξίδεψε στο Γιουτζίν με φετινό ρεκόρ 8,36 μ. στη θερινή και 8,55 μ. στη χειμερινή σεζόν, αλλά και μια σειρά από εξαιρετικά σταθερές εμφανίσεις με επιδόσεις πάνω από τα 8,20 μέτρα. Ο ολυμπιονίκης του Τόκιο προκρίθηκε με την πέμπτη επίδοση στο σύνολο των δύο γκρουπ.