Breaking News

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Ασύλληπτο παγκόσμιο ρεκόρ από την ΜακΛάφιν (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στο πρόσωπο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος αναδεικνύεται η Σίντνεϊ ΜακΛάφλιν μετά την ασύλληπτη επίδοση στα 400 μ. εμπ., στην 8η ημέρα της διοργάνωσης στο Όρεγκον.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ, η αθλήτρια από τις ΗΠΑ ήταν το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στα 400 μ. εμπ., ωστόσο η επίδοση με την οποία συνδύασε τη νίκη της ήταν αυτή που έκλειψε τις εντυπώσεις. 

Η ολυμπιονίκης του Τόκιο, Σίντνεϊ ΜακΛάφλιν, τερμάτισε σε 50.68 για να βελτιώσει το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα και να γίνει η πρώτη γυναίκα που κατεβαίνει το φράγμα των 51.00 στα 400 μ. εμπόδια

Η μόλις 23 ετών αθλήτρια έκανε απίστευτα γρήγορη κούρσα, διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος της και βελτίωσε το δικό της 51.41, σε μια χρονιά όπου έχει κάνει τρεις φορές παγκόσμιο ρεκόρ. Η αθλήτρια παράλληλα ανέβηκε μια θέση σε σχέση με τη διοργάνωση του 2019 στην Ντόχα. 

Η Φέμκε Μπολ (Ολλανδία) έκανε άλλη μία μεγάλη κούρσα, ωστόσο το 52.27 δεν ήταν δυνατόν να απειλήσει την εκπληκτική ΜακΛάφιν. Το χάλκινο πήγε σε μια άλλη σπουδαία του αγωνίσματος, στη νικήτρια του 2019 στη Ντόχα, Νταλάιντα Μουχάμαντ, με 53.13. Μάλιστα η Μουχαμάντ είχε συνδυάσει τη νίκη της στο Κατάρ με παγκόσμιο ρεκόρ.