Breaking News

Παραιτήθηκε ο Μάριο Ντράγκι (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Μάριο Ντράγκι παραιτήθηκε σήμερα (21/7) από την Πρωθυπουργία. Η παραίτηση του Ιταλού Πρωθυπουργού έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της χώρας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Τον περασμένο χρόνο και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2021, έπειτα από πολιτική κρίση, ο Μάριο Ντράγκι έλαβε εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης. Τελικά, στις 3 Φεβρουαρίου 2021 εγκρίθηκε στην πρωθυπουργία και ανέλαβε καθήκοντα στις 13 του ίδιου μήνα.

Πριν λίγες ημέρες (14 Ιουλίου) είχε ανακοινώσει στο υπουργικό συμβούλιο την παραίτησή του, ωστόσο ο Σέρτζιο Ματαρέλα δεν την έκανε δεκτή.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του BBC, σήμερα (21/7) είπε στον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα ότι παραιτείται, καθώς τρία κόμματα στην κυβέρνησή του αρνήθηκαν να τον υποστηρίξουν στην ψήφο εμπιστοσύνης το περασμένο βράδυ.

Αυτή τη φορά, ο Σέρτζιο Ματαρέλα έκανε δεκτή την παραίτησή του, ενώ του ζήτησε να παραμείνει ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός μέχρι τις πρόωρες εκλογές, που αναμένονται να γίνουν το ερχόμενο φθινόπωρο.

Να σημειωθεί ότι, μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του, πριν κατευθυνθεί προς το προεδρικό μέγαρο, ο Μάριο Ντράγκι χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του κόμματός του στο Κοινοβούλιο, τους οποίους και ευχαρίστησε.


Δείτε τα σχετικά ρεπορτάζ του Euronews και του Open.