Breaking News

Παρέμβαση για τη βενζίνη στη Γαλλία (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μέτρα λαμβάνονται στη Γαλλία για μείωση της τιμής των καύσιμων στην αντλία. Η γαλλική κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι αν δεν υπάρξουν παρεμβάσεις από τις εταιρίες ενέργειας θα προχωρήσει σε υπερφορολόγηση των υπερκερδών τους.

Όπως μετέδωσε το Euronews, σε παρεμβάσεις των τιμών στα καύσιμα στην αντλία προχωρά η κυβέρνηση της Γαλλίας. Δια στόματος του Υπουργού Οικονομικών, Μπρουνό Λε Μερ, ανακοινώθηκε στην Εθνοσυνέλευση ότι η γαλλική πολυεθνική εταιρεία Total προχωρά σε άμεσες μειώσεις.

Ο Μπρουνό Λε Μερ ανακοίνωσε ότι η παρέμβαση θα είναι της τάξεως των 20 λεπτών για το τρέχον διάστημα και από το Σεπτέμβριο θα κυμαίνεται μεταξύ 18 και 30 λεπτών ώστε η μέση τιμή της βενζίνης να διαμορφώνεται περί το 1,5 ευρώ ανά λίτρο. Και τους τρεις τελευταίους μήνες θα είναι στα 10 λεπτά ελπίζοντας ότι θα έχουν αποκλιμακωθεί οι τιμές.

Στο μεταξύ, στην Πορτογαλία - όπως και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες - οι αυξήσεις των τιμών στα προϊόντα είναι υψηλότατες, κάνοντας δυσβάσταχτη την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και των καταστηματαρχών.

Η ακρίβεια έχει οδηγήσει τον κόσμο σε απόγνωση, θεωρώντας μάλιστα ότι η κατάσταση δεν θα εξομαλυνθεί το επόμενο φθινόπωρο, βλέποντας ότι οι ανατιμήσεις είναι διαρκείς.

Δείτε το ρεπορτάζ του Euronews.