Breaking News

Πλεύρης για Τσίπρα: «Δεν τήρησε τα μέτρα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ» - Ν. Ηλιόπουλος: «Ο Υπουργός Υγείας λέει ψέματα» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
«Ο Υπουργός Υγείας λέει ψέματα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρνητικό PCR από το Σάββατο», τόνισε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» το πρωί της Τρίτης ο Νάσος Ηλιόπουλος, με αφορμή τις δηλώσεις του Θάνου Πλεύρη, ότι δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας έσπασε την καραντίνα και βγήκε από το σπίτι χωρίς μάσκα, ενώ είχε νοσήσει με κορονοϊό.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως ο Θάνος Πλεύρης πρέπει να ζητήσει συγγνώμη και να παραιτηθεί από τη θέση του.

Μάλιστα, ο Νάσος Ηλιόπουλος έστειλε στην εκπομπή και το αρνητικό αποτέλεσμα του Αλέξη Τσίπρα, έτσι ώστε να αποδείξει ότι δεν είχε κορονοϊό. Το δείγμα ελήφθη στις 23/7/2022 το μεσημέρι και το αρνητικό αποτέλεσμα κοινοποιήθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας διεγνώσθη για δεύτερη φορά θετικός στον κορονοϊό στις 20 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στο Twitter.

Νωρίτερα, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Open ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε χωρίς μάσκα το βράδυ της Κυριακής (24/7) στο Προεδρικό Μέγαρο - στη 48η δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας - ενώ πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε πως νόσησε με κορονοϊό. Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Μας εγκαλεί η αντιπολίτευση ότι πρέπει να επαναφέρουμε πιο αυστηρά μέτρα και με λύπη μου είδα ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν τήρησε τα μέτρα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ. Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για τη νόσησή του στις 20 Ιουλίου. Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι σαφείς, υπάρχουν πέντε μέρες απομόνωσης, που δεν μετράει η πρώτη μέρα. O κ. Τσίπρας ήταν στην 4η μέρα στις 24 Ιουλίου. Αν δεχτούμε ότι νόσησε την προηγούμενη μέρα, ήταν στην 5η μέρα. Θα έπρεπε να είναι πέντε μέρες καραντίνα γιατί δεν έχει κανένα νόημα αν έχεις θετικό ή αρνητικό τεστ. Βρέθηκε με μάσκα στις πυρκαγιές και το απόγευμα ήταν χωρίς μάσκα στο Προεδρικό Μέγαρο εν μέσω περιόδου που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα ή αν είχε ολοκληρώσει την καραντίνα θα έπρεπε να κυκλοφορεί με μάσκα. Το πρωτόκολλο είναι ένα και σαφές: πέντε μέρες καραντίνα και οι επόμενες πέντε μέρες μόνο με μάσκα».

Δείτε τα βίντεο.