Breaking News

Χάρης Σώζος: «Υπέροχο σαν τέχνη, απαίσιο σαν επάγγελμα» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα της εκπομπής «Mega Καλημέρα», ο γνωστός ηθοποιός Χάρης Σώζος είπε στην Αντωνία Δούδαλη:

«Δεν ήταν όνειρό μου να γίνω ηθοποιός... Στην επαρχία, που μεγάλωσα, δεν τολμούσες να πεις ότι θα ασχοληθείς με το θέατρο. Το τόλμησα όταν ήρθα στην Αθήνα για σπουδές.

Δεν θέλω να ασχοληθεί η κόρη μου με το επάγγελμα του ηθοποιού. Όσο υπέροχο είναι σαν τέχνη, τόσο απαίσιο είναι σαν επάγγελμα.

Όταν έχεις κάνει 20 χρόνια θέατρο και μετά σου τυχαίνει η τηλεόραση, δε νομίζω ότι μπορεί να πάρουν τα μυαλά σου αέρα... Με το "Δις Εξαμαρτείν" γινόταν χαμός, αλλά ποτέ δεν ξιπάστηκα... Ντρεπόμουν κιόλας, δεν με ευχαριστούσε... Συμβουλεύω τους νέους ηθοποιούς να κάνουν υπομονή, να δουλεύουν και να μην βιάζονται.

Δεν έχω συναντήσει δύσκολες συμπεριφορές, πέρα από μια χρονιά που δύο συνάδελφοι συμπεριφέρθηκαν περίεργα... Έφυγα μία φορά από δουλειά γιατί έφτασα στο αμήν με μια σκηνοθέτιδα. Δεν άντεχα να ακούω ανοησίες... Πρόλαβα τις χρυσές εποχές, υπήρχαν ισχυρές αμοιβές, αλλά υπάρχει και παραπάνω "σάλτσα".

Φοβόμουν πως ο γιος μου ήθελε να γίνει ηθοποιός. Από τα 9 μέχρι τα 16 του μέναμε οι δυο μας. Πολλές φορές επικοινωνούσαμε με σημειώματα γιατί δεν είχαμε κοινό χρόνο στο σπίτι... Ήταν δύσκολη περίοδος...

Πάντα είχα μηχανή, μέχρι που σταμάτησα να έχω. Είχα ένα ατύχημα πέρυσι με τη μηχανή, κόντεψα να σκοτωθώ...».

Δείτε το βίντεο του Mega.