Breaking News

8-14 Αυγούστου: Ελληνικές και ξένες ταινίες για όλους στην ΕΡΤ

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η ΕΡΤ φροντίζει για την ψυχαγωγία μας με ταινίες που αγαπήθηκαν από τον ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο, τις οποίες η ΕΡΤ1 και η ΕΡΤ2 μεταδίδουν κάθε εβδομάδα από τη Δευτέρα έως και την Κυριακή.

Καθημερινά στις 13:00, η ΕΡΤ2 μεταδίδει μια ταινία από τον ελληνικό κινηματογράφο, ενώ ακολουθεί στις 22:00 μία ξένη ταινία. Πάρτε θέση, πατήστε το κουμπί της τηλεόρασης και απολαύστε «διαμάντια» από τον μαγευτικό κόσμο της έβδομης τέχνης.

Και οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν εδώ. Αφού κάθε Σάββατο και Κυριακή, η ΕΡΤ2 ανοίγει αυλαία στον ελληνικό και παγκόσμιο κινηματόγραφο με έξι ταινίες.

Αγαπημένες ταινίες από τον ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο μεταδίδει και η ΕΡΤ1 το Σάββατο και την Κυριακή.

ΕΡΤ2

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022, στις 13:00

«Ταξίδι με τον έpωτα»

Αισθηματική κομεντί, παραγωγής 1959.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Ανδρέας Λαμπρινός
Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Δημήτρης Μυράτ, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Αλέκα Κατσέλη, Ρίτα Μουσούρη, Κώστας Κακκαβάς, Μαρία Φωκά, Αρτέμης Μάτσας, Μιχάλης Καλογιάννης, Κούλα Αγαγιώτου, Κώστας Στράντζαλης, Νίκος Συράκος, Γιώργος Βελέντζας, Χρήστος Σκαλτσάς

Υπόθεση: O Λάμπρος λείπει χρόνια στη Γαλλία και επιστρέφει στην Ελλάδα για να βρει την Έλενα, παλιά του αγάπη. Στο πλοίο για την Αίγινα, όπου ζει η Έλενα, ο Λάμπρος γνωρίζει τη νεαρή Γιάννα και τον Ιάσονα που πάνε εκεί για να συναντήσουν, η μεν Γιάννα τη μητέρα της, ο δε Ιάσονας τον πατέρα του. Στο μεταξύ, οι γονείς των νέων έχουν δεσμό αλλά το κρύβουν από τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα τα πράγματα να μπερδευτούν ακόμη πιο πολύ….

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022, στις 22:00

«Πικαδέρο» (Pikadero)

Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Δραματική κομεντί, συμπαραγωγής Ισπανίας – Αγγλίας 2015.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Μπεν Σάροκ
Πρωταγωνιστούν: Χοσέμπα Ουσαμπιάγα, Μπάρμπαρα Γκοενάγκα, Λάντερ Οταόλα, Ιτζιάρ Λατσκάνο

Υπόθεση: Καθώς αδυνατούν να βρουν δικό τους σπίτι λόγω ανεργίας, ο Γκόρκα και η Άνε, ένα νέο, άφραγκο ζευγάρι σε μια επαρχιακή πόλη στη χώρα των Βάσκων, δεν μπορούν να περάσουν χρόνο μόνοι τους ούτε στα σπίτια των γονιών τους. Καθώς οι δύο νέοι θέλουν ολοένα και περισσότερο να κάνουν έpωτα και αφού δεν έχουν χρήματα για να πάνε σε ένα ξενοδοχείο, είναι αναγκασμένοι να ψάξουν δημοφιλείς δημόσιους χώρους που χρησιμοποιούνται για σeξ, τους οποίους οι ντόπιοι αποκαλούν «πικαδέρος». Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι ποτέ τόσο εύκολα όσο φαίνονται και η σχέση τους περνάει και αυτή τη δική της κρίση, καθώς οι δυο τους προσπαθούν να βρουν τρόπους διαφυγής από τα πολλαπλά «δεσμά» της οικογένειας, μιας ετοιμόρροπης οικονομίας και ενός αβέβαιου μέλλοντος.

Τρίτη 9 Αυγούστου 2022, στις 13:00

«Ο θείος από τον Καναδά»

Κωμωδία, παραγωγής 1959.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Φίλιππος Φυλακτός

Παίζουν: Θανάσης Βέγγος, Γιάννης Γκιωνάκης, Γεωργία Βασιλειάδου, Γιώργος Καμπανέλλης, Μάρθα Καραγιάννη, Αλέκα Στρατηγού, Σταύρος Ιατρίδης, Γιάννης Σπαρίδης, Απόλλων Γαβριηλίδης, Διονυσία Ρώη, Παύλος Σφέτσας, Ανδρέας Βεντουράτος, Ευτυχία Παρθενιάδου, Κώστας Φυσσούν, Νίκος Τσαχιρίδης, Μίμης Θειόπουλος, Φραντζέσκα Αλεξάνδρου, Δημήτρης Φωτιάδης, Δημήτρης Χόπτηρης, Κώστας Σταυρινουδάκης

Υπόθεση: Ο Κώστας, ο Γιώργος και ο Πάνος είναι τρεις πονηροί τύποι, οι οποίοι για να εξασφαλίσουν τη συμπάθεια και την ανοχή της σπιτονοικοκυράς τους, μηχανεύονται να της προξενέψουν έναν ανύπαρκτο θείο τους, ομογενή από τον Καναδά. Έτσι, της παρουσιάζουν μια μέρα έναν αποτυχημένο ηθοποιό, τον Χαρίλαο, και όλα πάνε πρίμα, μέχρι τη στιγμή που ο Γιώργος τσακώνεται με την κοπέλα του, την Καίτη, και πάνω στον καβγά τού ξεφεύγει πως ο Χαρίλαος είναι ένα γεροντοπαλίκαρο από το Κορωπί.

Τρίτη 9 Αυγούστου 2022, στις 22:00

«Το ταλέντο» (Le Brio)

Δραματική κομεντί, συμπαραγωγής Γαλλίας-Βελγίου 2017.
Σκηνοθεσία: Ιβάν Ατάλ
Σενάριο: Ιβάν Ατάλ, Νοέ Ντεμπρέ, Γιαέλ Λανγκμάν, Βίκτορ Σεντ Μακαρί
Πρωταγωνιστούν: Ντανιέλ Οτέιγ, Καμέλια Ζορντανά, Γιασίν Ουισά, Νοζά Χουαντρά

Υπόθεση: Η Νεϊλά έχει μεγαλώσει σε ένα υποβαθμισμένο προάστειο των Παρισίων και ονειρεύεται να γίνει δικηγόρος. Την πρώτη της μέρα στο Πανεπιστήμιο, έρχεται σε σύγκρουση με τον καθηγητή Πιέρ Μαζάρ, γνωστό για τον προκλητικό και προβοκατόρικο χαρακτήρα του. Ο καθηγητής, προκειμένου να επανορθώσει για την επιθετική και ίσως ρατσιστική συμπεριφορά του, αναλαμβάνει να προετοιμάσει τη Νεϊλά, ώστε να λάβει μέρος σε έναν διαγωνισμό Ρητορικής. Κυνικός και ιδιαιτέρως απαιτητικός, γίνεται ένας μέντορας για τη νεαρή κοπέλα, όμως για να πετύχει η προσπάθειά τους, θα πρέπει και οι δύο να ξεπεράσουν τις προκαταλήψεις τους.

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022, στις 13:00

«Ο αδελφός μου ο λόρδος»

Κωμωδία, παραγωγής 1966.
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Σειληνός
Σενάριο: Στέφανος Φωτιάδης
Παίζουν: Γιώργος Πάντζας, Κώστας Καρράς, Άννα Ιασωνίδου, Γιάννης Γκιωνάκης, Κλεό Σκουλούδη, Καίτη Θεοχάρη, Μαρίκα Κρεββατά, Γιώργος Γαβριηλίδης, Νικήτας Πλατής, Μίτση Κωνσταντάρα, Θάνος Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Σειληνός, Μαρία Ιωαννίδου, Γιάννης Αλεξανδρίδης, Δημήτρης Γούσης, Στάθης Χατζηπαυλής

Υπόθεση: Ένας ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων, ο Χάρης, τρώει όλα του τα χρήματα στους ράφτες, καθώς έχει τη λόξα να θέλει να εμφανίζεται σαν «λόρδος».
Τσακώνεται διαρκώς με τον αδελφό του, τον Βασίλη, που είναι κι αυτός άνθρωπος του μεροκάματου (ελαιοχρωματιστής) και επιβαρύνεται ολομόναχος τα έξοδα του σπιτιού.

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022, στις 22:00

«Ο φανταστικός κόσμος της Μπέλα» (This Beautiful Fantastic)

Ρομαντικό δράμα, παραγωγής Αγγλίας 2016.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Σάιμον Αμπούντ
Παίζουν: Τζέσικα Μπράουν Φίντλεϊ, Τομ Γουίλκινσον, Άντριου Σκοτ, Τζέρεμι Ιρβάιν, Άνα Τσάνσελορ, Αϊλίν Ντέιβις

Υπόθεση: Η Μπέλα Μπράουν είναι μια νεαρή με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD) που εργάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Ο φόβος της για τα φυτά την κάνει να παραμελεί τον κήπο της και όταν ο σπιτονοικοκύρης της δίνει μια προθεσμία να τον συμμαζέψει, με την απειλή της έξωσης, η ζωή της Μπέλα πρόκειται να ανθίσει. Στην πορεία της ταινίας, η Μπέλα θα αναπτύξει προσωπικές σχέσεις με τον ιδιότροπο, ευκατάστατο χήρο γείτονά της, αλλά και με τον γιατρό του, τη μαγείρισσά της και έναν εφευρέτη που συχνάζει στη Βιβλιοθήκη.

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022, στις 13:00

«Ανθισμένη αμυγδαλιά»

Ηθογραφία εποχής, παραγωγής 1959.
Σκηνοθεσία: Χρήστος Αποστόλου
Σενάριο: Δημήτρης Γιαννουκάκης
Παίζουν: Κάκια Αναλυτή, Ανδρέας Μπάρκουλης, Νίκος Σταυρίδης, Νίκος Φέρμας, Φραγκίσκος Μανέλλης, Ρίτα Μουσούρη, Θανάσης Βέγγος, Κώστας Ρηγόπουλος, Ράλλης Αγγελίδης, Ντίνα Τριάντη, Λέλα Πατρικίου

Υπόθεση: Ένας χαρακτηριστικός καφετζής, ο Παναγής, είναι εpωτοχτυπημένος με την ευαίσθητη και φιλάσθενη Μαρίνα, η οποία μένει απέναντι από το καφενείο του. Κάθε πρωί αφήνει στο παράθυρό της ένα άνθος, χωρίς όμως να τολμά να της εξομολογηθεί τον έpωτά του. Εκείνη γνωρίζεται με τον νεαρό και γοητευτικό ρομαντικό ποιητή Γεώργιο Δροσίνη, ο οποίος συχνάζει στο καφενείο του Παναγή, και τον εpωτεύεται παράφορα. Όμως, η αυστηρή μητέρα της, η Ερατώ, της απαγορεύει και την παραμικρή επαφή μαζί του. Ο Δροσίνης εpωτεύεται με τη σειρά του τη Μαρίνα, ενώ την όμορφη κοπέλα ζητάει σε γάμο ο γιατρός της.

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022, στις 22:00

«Florence: Φάλτσο σοπράνο» (Florence Foster Jenkins)

Βιογραφική κομεντί, συμπαραγωγής Αγγλίας-Γαλλίας 2016.
Σκηνοθεσία: Στίβεν Φρίαρς
Σενάριο: Νίκολας Μάρτιν
Πρωταγωνιστούν: Μέριλ Στριπ, Χιου Γκραντ, Σάιμον Χέλμπεργκ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Νίνα Αριάντα, Τζον Κάβανο, Μαρκ Άρνολντ, Στάνλεϊ Τάουνσεντ

Υπόθεση: Η κοσμική Νεοϋορκέζα Φλόρενς Φόστερ Τζέκινς πιστεύει πως είναι το αηδόνι της όπερας, ενώ στην πραγματικότητα είναι εντελώς φάλτσα. Ο σύζυγος και ατζέντης της, Σεντ Κλερ Μπέιφιλντ, ένας Άγγλος αριστοκράτης και ηθοποιός, συντηρεί αυτή της την ψευδαίσθηση. Όταν η Φλόρενς αποφασίζει να δώσει κονσέρτο στο θρυλικό Carnegie Hall το 1944, ο Σεντ Κλερ ξέρει ότι καλείται να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του.

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, στις 13:00

«Ένας ζόρικος δεκανέας»

Κωμωδία, παραγωγής 1963.
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαριόλης
Σενάριο: Ηλίας Λυμπερόπουλος
Παίζουν: Κώστας Χατζηχρήστος, Κούλης Στολίγκας, Μάρθα Καραγιάννη, Αλέκα Στρατηγού, Μάγια Μελάγια, Κώστας Δούκας, Νίκος Φέρμας, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Κώστας Ναός, Περικλής Χριστοφορίδης, Γιώργος Βελέντζας, Τόλης Βοσκόπουλος

Υπόθεση: Ο αφελής δεκανέας Θανάσης Πρασινάδας, υπασπιστής του συνταγματάρχη Πέτρου Παυλάρα, είναι εpωτευμένος με τη ζωηρούλα Φρόσω, υπηρέτρια του διοικητή του, την οποία και θέλει να κάνει γυναίκα του.

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, στις 22:00

«Γλυκιά απόδραση» (Comme un Avion / The Sweet Escape)

Κωμωδία, παραγωγής Γαλλίας 2015.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Μπρουνό Πονταλιντές
Πρωταγωνιστούν: Μπρουνό Πονταλιντές, Σαντρίν Κιμπερλέν, Ανιές Ζαουί, Βιμάλα Πονς, Ντενί Πονταλιντές, Πιέρ Αρντιτί, Μισέλ Βιγιερμόζ, Ζαν-Νοέλ Μπρουτέ, Νοεμί Λοβσκί, Λεσλί Μανί

Υπόθεση: Ο Μισέλ είναι πενηντάρης γραφίστας, σε κρίση μέσης ηλικίας. Μέσω διαδικτύου παραγγέλνει ένα καγιάκ με σκοπό μια «Γλυκιά απόδραση». Κωπηλατώντας διασχίζει την υπέροχη γαλλική εξοχή και μέσα από μια σειρά απρόσμενων συναντήσεων έρχεται σε επαφή με τα πραγματικά του συναισθήματα.

Σάββατο 13 Αυγούστου 2022, στις 13:50

«Προπαντός… ψυχραιμία»

Κωμωδία, παραγωγής 1951.
Σκηνοθεσία: Ντίνος Ηλιόπουλος, Μίμης Φωτόπουλος
Σενάριο: Μίμης Φωτόπουλος, Στ. Μήτρος
Παίζουν: Μίμης Φωτόπουλος, Ντίνος Ηλιόπουλος, Άννα Κυριακού, Λιάνα Ορφανού, Γιάννης Γκιωνάκης, Σπύρος Πατρίκιος, Λέλα Πατρικίου, Ράλλης Αγγελίδης, Νάσος Κεδράκας, Γιώργος Βλαχόπουλος, Κώστας Μεντής, Πόπη Δεληγιάννη, Μαρία Μαζαράκη, Φρίξος Ηλιάδης, Παναγιώτης Καραβουσάνος, Μαρία Μαζαράκη, Μόσχα Πανταζή, Μίρκα Βαρατζή, Τάκης Φλώκας, Λιλή Θεοδωρίδου, Κώστας Οικονομόπουλος, Νίκη Τριπλάκη, Χρήστος Παντελάκης, Φρίξος Νάσσου, Καίτη Ντένις

Υπόθεση: Δύο ακαμάτηδες φίλοι βρίσκουν δουλειά ως πωλητές παγωτών, θέλοντας να πληρώσουν τα ενοίκια που χρωστάνε. Όταν αρχίζουν να χαρίζουν παγωτά στα φτωχά παιδιά, το αφεντικό τους θα τους κυνηγήσει εξαγριωμένο και εκείνοι θα καταφύγουν σ’ ένα νυχτερινό κέντρο, όπου θα μεταμφιεστούν σε χορεύτριες.

Σάββατο 13 Αυγούστου 2022, στις 19:00

«Η Μικρή Μάγισσα» (The Little Witch / Die kleine Hexe)

Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Οικογενειακή κομεντί φαντασίας, συμπαραγωγής Ελβετίας-Γερμανίας 2018.
Σκηνοθεσία: Μάικ Σέρερ
Παίζουν: Καρολίν Χέρφερθ, Μόμο Μπάιερ, Λούις Βόρμπαχ, Άξελ Πραλ, Κάρολιν Σπις, Σουζάνε φον Μπόρσοντι, Πέτερ Ράουχ

Υπόθεση: Μόλις 127 ετών, η Μικρή Μάγισσα είναι πολύ μικρή για να γίνει αποδεκτή από τις ηλικιωμένες μάγισσες του χωριού της. Θα πρέπει να δουλέψει σκληρά για έναν χρόνο, μαθαίνοντας χιλιάδες ξόρκια και αφού περάσει όλες τις δοκιμασίες ίσως ο διακαής της πόθος γίνει πραγματικότητα. Όμως, οι μεγαλύτερες μάγισσες την παρακολουθούν στενά. Όλες της οι κινήσεις καταγράφονται. Την πιάνουν στα πράσα είτε να κάνει μάγια ημέρα Παρασκευή είτε να κάνει μάγια ενώπιον ανθρώπων είτε να χρησιμοποιεί τη μαγεία για να κάνει καλές πράξεις, πράγματα δηλαδή που απαγορεύονται, αφού κανονικές είναι μόνο οι κακές μάγισσες.

Κυριακή 14 Αυγούστου 2022, στις 13:50

«Οι Απάχηδες των Αθηνών»

Η ΕΡΤ2 μεταδίδει την αποκατεστημένη κόπια της ταινίας «Οι Απάχηδες των Αθηνών» τoυ Δημήτρη Γαζιάδη, η οποία βασίζεται στην ομώνυμη οπερέτα των Νίκου Χατζηαποστόλου και Γιάννη Πρινέα (1921).

«Οι Απάχηδες των Αθηνών» του Δημήτρη Γαζιάδη, σε μουσική του Νίκου Χατζηαποστόλου, είναι η πρώτη «άδουσα και ηχητική» ελληνική ταινία (1930), που επί δεκαετίες θεωρείτο χαμένη. Η κόπια σε θετικό βρέθηκε, πριν από τέσσερα χρόνια, στη Γαλλική Ταινιοθήκη, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς πρόκειται για την πρώτη ελληνική ταινία η οποία συνοδευόταν από συγχρονισμένη ηχογράφηση της μουσικής και των τραγουδιών.

Η αποκατάσταση της εικόνας πραγματοποιήθηκε, για λογαριασμό της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, σε συνεργασία με τη Σελίν Ρουιβό της Γαλλικής Ταινιοθήκης, στο εργαστήριο L’Immagine Ritrovata στην Μπολόνια από αυτή τη μοναδική κόπια, σε βάση νιτρικής κυτταρίνης με γαλλικούς μεσότιτλους. Την ανασύσταση της μουσικής που συνόδευε την ταινία ανέλαβε το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής.

Επιμέλεια και προσαρμογή της μουσικής επένδυσης: Γιάννης Τσελίκας.

Μουσικολογική έρευνα: Γιάννης Σαμπροβαλάκης.

Η ιστορική αυτή ταινία, πολύτιμο ντοκουμέντο για την Αθήνα της εποχής του ΄30, «ζωντανεύει» και πάλι υπό την αιγίδα του Κώστα Γαβρά, μέσα από τη συνέργεια της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, της Γαλλικής Ταινιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η αποκατάσταση πραγματοποιήθηκε με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν θρυλικές μορφές της ελληνικής οπερέτας, όπως ο Πέτρος Κυριακός, η Μαίρη Σαγιάνου, ο Πέτρος Επιτροπάκης, ο Γιάννης Πρινέας κ.ά. αποτελεί έναν σημαντικό, χαμένο μέχρι σήμερα, κρίκο στην ιστορία του πρώιμου ελληνικού κινηματογράφου.

Κυριακή 14 Αυγούστου 2022, στις 22:30

«Ο διαχειριστής»

Κοινωνικό δράμα, παραγωγής 2009.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Περικλής Χούρσογλου
Παίζουν: Περικλής Χούρσογλου, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Κώστας Βουτσάς, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Κατερίνα Γιουλάκη, Κωνσταντίνος Χούρσογλου, Ιορδάνης Χούρσογλου, Νίκος Γεωργάκης, Μενέλαος Ντάφλος, Πέτρος Πετράκης, Ασπασία Κοκόση, Κωνσταντίνα Σαββίδη, Χρήστος Παγκαλιάς, Βαγγέλης Κουδιγκέλης, Γιάννης Ρωμανός, Όλγα Δαμάνη, Ελένη Σάνη, Έλενα Μολλά, Ευαγγελία Ανδρέου, Όλγα Λεούση, Φιφίκα Νικολοπούλου, Τζένη Ζαρουλέα, Ελένη Μαλούκου, Φανή Τροφαντοπούλου, Γιώργος Μπεκρής, Λέλα Χούρσογλου, Σταμάτης Γιαννούλης, Νίκος Φατάχ, Μαρία Λόζαρη, Κίτσος Τρίπος, Γιάννης Καμπύλης, Γιάννης Παπαδόγιαννης, Νίκος Αταλιώτης, Δημήτρης Παπαθανάσης, Γιάννης Αρζιμάνογλου, Καίτη Ανδρεαδάκη, Ερμιόνη Βόκα, Μαρία Σμαραγδάκη, Αναστασία Μαυράκη, Έφη Μπούντρη, Κωνσταντίνος Μανόπουλος, Κατερίνα Στάμου, Ανδρέας Δρακόπουλος, Λαμπρινή Μίχου, Χάρης Κιμούλης, Ορέστης Φωτιάδης, Αλίντα Κούτση, Κάλλια Αναστασιάκου, Ηρώ Τάγκαλου, Μαρία Κωνσταντινίδου, Στράτος Υφαντής, Γιάννης Υφαντής, Γιάννης Τσετσέλης, Χάρης Κατσικάκης, Νίκος Παπαϊωάννου, Μάνος Ζαχαριάδης, Κωστής Τόπακας, Γιώργος Τόπακας, Μαρίνα Ταμπή, Λία Στεργιοπούλου

Υπόθεση: Ο Παύλος είναι ένας τυπικός Έλληνας μεσοαστός, κοντά στα 50. Έχει δύο παιδιά τα οποία κάθε πρωί πηγαίνει σχολείο, την πολυκατοικία όπου είναι διαχειριστής, την αποχέτευση ξεχαρβαλωμένη, τη μάνα του που δεν εννοεί να καταλάβει πως ο γιος της είναι παντρεμένος με άλλη γυναίκα, τη γυναίκα του που έπειτα από 10 χρόνια γάμου τον νιώθει ολοένα να απομακρύνεται. Όμως, ο Παύλος έχει ένα όραμα, να κάνει αυτόν τον μικρό κόσμο καλύτερο! Μέσα σε όλα αυτά, η γνωριμία του με τη Γιάννα, μια κοπέλα με τα μισά του χρόνια, θα γίνει αφορμή για να αγγίξει σταδιακά τα όριά του. Παράλληλα, όμως, θα ανακαλύψει ότι η λύση που αναζητεί, βρίσκεται μέσα του…

Κυριακή 14 Αυγούστου 2022, στις 00:15

«A Summer Place» 

Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Ταινία μικρού μήκους, συμπαραγωγής Ελλάδας-Κύπρου-Γαλλίας 2021.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Αλεξάνδρα Ματθαίου
Παίζουν: Μαίρη Μηνά, Aurora Marion, Natalija Janičkina, Mohammed Awwad, Γιάννης Κόκκινος, Μάριος Ιωάννου

Υπόθεση: Στην πόλη που φιλοξενεί τους ολιγάρχες του πλανήτη, το καλοκαίρι δεν τελειώνει ποτέ. Μέσα στο ασφυκτικό της τοπίο, η Τίνα αποφασίζει να εγκαταλείψει τα πάντα την ημέρα των γενεθλίων της. Μια απροσδόκητη συνάντηση θα της αλλάξει τη ζωή.

Κυριακή 14 Αυγούστου 2022, στις 00:40

«Μετέωρο και σκιά» 

Βιογραφικό δράμα, παραγωγής 1985.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Τάκης Σπετσιώτης
Παίζουν: Τάκης Μόσχος, Γιώργος Κέντρος, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Νίκος Αλεξίου, Αριστοτέλης Αποσκίτης, Θάλεια Ασλανίδου, Γιάννης Ζαβραδινός, Λαμπρινή Δημητριάδη, Χρήστος Ευθυμίου, Εσθήρ Φράνκο, Νίκος Φρονιμόπουλος, Νίκος Γκαλιάτσος, Τώνης Γιακωβάκης, Άννα Κοκκίνου, Άννα Κουρή, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Κώστας Λαδόπουλος, Γιάννης Παλαμιώτης, Ιρένε Μαραντέι, Άλκης Παναγιωτίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Πουλικάκος, Άγγελος Παπαδημητρίου

Υπόθεση: Η άνοδος και η πτώση του ποιητή Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της νεορομαντικής και νεοσυμβολιστικής ελληνικής ποίησης.

ΕΡΤ1

Σάββατο 13 Αυγούστου 2022, στις 00:15

«Θα ζήσω» (Dead man walking)

Δικαστικό δράμα, παραγωγής ΗΠΑ 1995.
Σκηνοθεσία: Τιμ Ρόμπινς
Παίζουν: Σούζαν Σαράντον, Σον Πεν, Ρόμπερτ Πρόσκι, Πίτερ Σάρζγκαρντ, Ρέιμοντ Τζέι Μπάρι, Σίλια Γουέστον. Λόις Σμιθ, Σκοτ Γουίλσον, Μάργκο Μάρτιντεϊλ

Υπόθεση: Η αδελφή Έλεν, μια σπλαχνική καλόγρια από τη Νέα Ορλεάνη, έρχεται σε επαφή με τον βαρυποινίτη και καταδικασμένο σε θάνατο Μάθιου, που περιμένει την εκτέλεσή του. Προσπαθώντας να τον στηρίξει πνευματικά και να του χαρίσει τη λύτρωση λίγο πριν από τον θάνατο, η Έλεν θα έρθει αντιμέτωπη με τα σκοτεινά βάθη της ψυχής του και θα δει τις δικές της αντοχές να δοκιμάζονται.

Κυριακή 14 Αυγούστου 2022, στις 19:10

«Ο λαγοπόδαρος»

Κωμωδία, παραγωγής 1964
Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Κωστελέτος
Σενάριο: Γιώργος Παϊζης
Φωτογραφία: Νίκος Μήλας
Τραγούδι: Πάνος Γαβαλάς, Ρία Κούρτη, Τρίο Ντολόρες
Παραγωγός: Ανδρέας Χαλιώτης
Παίζουν: Νίκος Σταυρίδης, Γιάννης Γκιωνάκης, Πόπη Λάζου, Βούλα Αβραμίδου, Νίκος Παπαναστασίου, Βασίλης Αυλωνίτης, Νίκος Φέρμας, Τάσος Γιαννόπουλος, Βάσω Μεριδιώτου, Ανδρέας Λάπας, Ξενοφών Φιλέρης

Υπόθεση: Ένας εκτελεστής έρχεται από την Αμερική για να σκοτώσει τον βιομήχανο Πέτρο Πελέκη, βάζοντας τέλος σε μια πολύχρονη και αιματηρή βεντέτα. Μαθαίνοντας τα νέα, το υποψήφιο θύμα τρομοκρατείται και δημιουργεί απίθανες καταστάσεις, καθώς υποψιάζεται τους πάντες, ακόμα και τη γυναίκα του. Ωστόσο, ο εκτελεστής είναι υπεράνω πάσης υποψίας, εφόσον πρόκειται για την ίδια τη γραμματέα του, που σύντομα αντιλαμβάνεται ότι το αφεντικό της δεν είχε καμιά σχέση με τη βεντέτα...

Κυριακή 14 Αυγούστου 2022, στις 00:15

«Χωρίς διέξοδο» (No escape) 

Περιπέτεια, συμπαραγωγής ΗΠΑ-Ταϊλάνδης 2015.
Σκηνοθεσία: Τζον Έρικ Ντόουντλ
Πρωταγωνιστούν: Όουεν Ουίλσον, Λέικ Μπελ, Στέρλινγκ Τζέρινς, Κλερ Γκίαρ, Πιρς Μπρόσναν

Υπόθεση: Το γεμάτο ένταση θρίλερ διηγείται την ιστορία ενός Αμερικανού επιχειρηματία, ο οποίος μετακομίζει με την οικογένειά του στη Νοτιοανατολική Ασία. Οι εξεγέρσεις που ξεσπούν, λόγω της πολιτικής αστάθειας στην περιοχή, τον αναγκάζουν να αναζητήσει εσπευσμένα ασφαλές καταφύγιο για εκείνον και την οικογένειά του, καθώς η πόλη δέχεται βίαιες επιθέσεις από αντάρτες.