Breaking News

Καλιφόρνια: Αεροσκάφος προσγειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο με κίνηση και τυλίχθηκε στις φλόγες (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένα μονοκινητήριο αεροπλάνο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε αυτοκινητόδρομο της Καλιφόρνια και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο του Λος Άντζελες, KABC-TV (ABC7), το περιστατικό σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο 91 στην πόλη Corona. Οι αστυνομικές αρχές έλαβαν κλήση για αεροπορικό δυστύχημα λίγο μετά τις 12:30 μ.μ. (τοπική ώρα) την Τρίτη.

Κατά την προσγείωση, το μικρό αεροσκάφος έπεσε πάνω σε φορτηγό. Αξιωματούχοι της Τροχαίας της Καλιφόρνια (CHP) είπαν ότι υπήρχαν δύο άτομα στο αεροπλάνο και τρία στο φορτηγό. Ευτυχώς, όλοι κατάφεραν να απομακρυνθούν χωρίς να τραυματιστούν.

Το μονοκινητήριο αεροσκάφος, τύπου Piper Cherokee, τυλίχθηκε στις φλόγες μετά τη συντριβή, αλλά οι πυροσβέστες έσβησαν γρήγορα τη φωτιά.

Ο πιλότος είπε ότι το ατύχημα μπορεί να προκλήθηκε από πιθανή βλάβη του κινητήρα κατά την τελική κάθοδο του αεροπλάνου στο Δημοτικό Αεροδρόμιο Corona. Η ακριβής αιτία δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Οι αρχές τόνισαν ότι θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερη η κατάσταση αν το δυστύχημα συνέβαινε σε ώρα αιχμής.

«Η κίνηση ήταν ελαφριά και ο πιλότος φαίνεται να έκανε κάποιες καλές κινήσεις, αποφεύγοντας μια τραγωδία», είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματικός της Τροχαίας, Levi Miller.