Breaking News

ΕΦΕΤ: Ανακλήθηκαν μείγμα κατεψυγμένων φρούτων και παρτίδα μελιού (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ανακοίνωσε χθες (26/8) ότι ανακλήθηκε μείγμα κατεψυγμένων φρούτων στο οποίο ανιχνεύτηκε η παρουσία του ιού ηπατίτιδας Α. Προχθές (25/8) ενημέρωσε ότι ανακλήθηκε παρτίδα μελιού, καθώς διαπίστωσε την ύπαρξη καταλοίπων της φαρμακολογικά δραστικής ουσίας Μετρονιδαζόλη.

Οι ανακοινώσεις του ΕΦΕΤ:

• Ανάκληση μίγματος κατεψυγμένων φρούτων

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για τη διακίνηση από τη βέλγικη εταιρεία «ARDO ARDOOIE NV» στην ελληνική αγορά μίγματος κατεψυγμένων φρούτων στο οποίο ανιχνεύτηκε η παρουσία του ιού ηπατίτιδας Α.

Σε συνέχεια περαιτέρω διερεύνησης από τον Ε.Φ.Ε.Τ. τα εμπλεκόμενα προϊόντα έχουν ως κάτωθι:

α) το προϊόν με εμπορική ονομασία «ARDO FRUITBERRY MIX» και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 11/11/2024, σε συσκευασία του 1 κιλού, το οποίο διακινήθηκε από την εταιρεία «ΜΑΡΤ ΚΑΣ & ΚΑΡΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε».

β) το προϊόν με εμπορική ονομασία «ARDO FRUITBERRY MIX» και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 11/05/2024, σε συσκευασία των 2,5 κιλών, το οποίο διακινήθηκε από τις εταιρείες: i) «ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ» ii) «ΙΩΣΗΦ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗΣ ΑΕΒΕ» και iii) «ΓΟΓΓΑΚΗΣ Α.Ε».

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την ανάκληση / απόσυρση των εν λόγω προϊόντων, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. 

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα (κάτωθι φωτογραφία), να μην τα καταναλώσουν.


• Ανάκληση παρτίδας μελιού

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε την ύπαρξη καταλοίπων της φαρμακολογικά δραστικής ουσίας Μετρονιδαζόλη η οποία δεν επιτρέπεται να υπάρχει στο μέλι.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν: «Μέλι Θυμαρίσιο» με την εμπορική ονομασία «άρωμα γένεσις», το οποίο παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα για την «Γένεσις Εκλεκτά Προϊόντα Α.Ε.», σε συσκευασία καθαρού βάρους 900 γραμμ., με ημερομηνίας ελάχιστης διατηρησιμότητας 01/02/2024 και αριθμό παρτίδας LΟΤ 220201.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση της ανωτέρω παρτίδας και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν (κάτωθι φωτογραφία), να μην το καταναλώσουν.