Breaking News

«Έφυγε» ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, σε ηλικία 72 ετών, με την είδηση του θανάτου του να προκαλεί θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο.

Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε πριν το μεσημέρι της Κυριακής η φίλη του και πρώην συνεργάτιδά του Μπέσσυ Αργυράκη, η οποία έγραψε στο Instagram:

«Αντίο αγαπημένε μου, μελωδέ της καρδιάς μου, Άγγελε επί της γης...Τώρα θα τραγουδάς από κει ψηλά κι εμείς θα σε ακούμε για πάντα..».


Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς αφήνει πίσω του τα τρία παιδιά του - Αλέξανδρο, Ιλένια και Μάρθα - και τη σύζυγό του, Αμαλία Δημητριάδη.

Ο Νίκος Νικόλιζας ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook: «Καλό ταξίδι Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Με πολύ διακριτικότητα έγραφα όλο αυτό το διάστημα για την περιπέτεια της υγείας του σπουδαίου καλλιτέχνη. Πλέον θα τραγουδάει από τον ουρανό, δίπλα στους αγγέλους».

Η ανάρτηση του δημοσιογράφου παραπέμπει στο τελευταίο άρθρο στην Espresso, όταν η υγεία του είχε επιδεινωθεί στο μέγιστο βαθμό.


Ο αγαπημένος τραγουδιστής και μουσικοσυνθέτης Ρόμπερτ Ουίλιαμς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Δεκεμβρίου 1949.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 ήταν κιθαρίστας και τραγουδιστής της ροκ μπάντας Poll. Από το 1974 ήταν επίσης ενεργός τραγουδιστής ποπ και ροκ. 

Ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε το 1974 με τίτλο «Robert Williams». To 1976 σημείωσε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι «Μίλα μου» από τον δίσκο «Εσύ κι εγώ».


Το 1977 εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με τους Πασχάλη Αρβανιτίδη, Μπέσσυ Αργυράκη και Μαριάννα Τόλη κι έφτασε με το τραγούδι «Μάθημα Σολφέζ» στην 5η θέση.


Το 1991 συνέβαλε σημαντικά στην τηλεοπτική σειρά «Η Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου, για την οποία έγραψε τη μουσική και τους στίχους σε πολλά τραγούδια, με σημαντικότερο το τραγούδι έναρξης «Μες στην προσευχή μου». Ο δίσκος «Η Λάμψη» κυκλοφόρησε το 1992.

Με πληροφορίες από: wikipedia