Breaking News

ΕΡΤ3: Δράμα και μυστήριο για τους σινεφίλ (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Δύο δραματικές ταινίες σε πρώτη τηλεοπτική προβολή, βασισμένες σε βιβλία γνωστών συγγραφέων, οι προτάσεις για τους σινεφίλ αυτή την εβδομάδα από την ΕΡΤ3.

Πέμπτη 11 Αυγούστου, στις 23:00

Σκοτεινός Άνεμος / Dark Wind

Δράμα μυστηρίου, παραγωγής Η.ΠΑ., 1991
Διάρκεια: 110’
Σκηνοθεσία: Errol Morris
Πρωταγωνιστούν: Lou Diamond Phillips, Lance Baker, Betty C. Barlow, Gary Basaraba

Ο «Σκοτεινός Άνεμος» είναι μια αμερικανική δραματική ταινία μυστηρίου του 1991 βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Τόνι Χίλερμαν, με πρωταγωνιστή τον δημοφιλή ήρωα αρκετών μπεστ σέλερ του συγγραφέα, τον αστυνομικό Νάβαχο Τζιμ Τσι.

Είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του γνωστού δημιουργού ντοκιμαντέρ Errol Morris, ενώ την εκτέλεση παραγωγής έχει κάνει η εταιρεία του Robert Redford.

Ο Τζιμ Τσι, ένας νεαρός αστυνομικός από τη φυλή των Νάβαχο στην αστυνομία του Νέου Μεξικού, ερευνά μια σειρά από εγκλήματα και περιστατικά συμπεριλαμβανομένης της πτώσης ενός τουριστικού αεροσκάφους που μετέφερε ναρκωτικά. Μυείται στα τελετουργικά των προγόνων του προκειμένου να διεισδύσει καλύτερα στο πνεύμα των Νάβαχο. Στην πορεία του συναντά τον Τζέικ που φαινομενικά είναι ένας ειρηνιστής έμπορος σουβενίρ και εξοντώνει έναν διεφθαρμένο δικηγόρο που είναι διακινητής ναρκωτικών.


Παρασκευή 12 Αυγούστου, στις 23:00

Μις Μάτζικ / Rough Magic

Ρομαντικό Δράμα, παραγωγής Η.Π.Α.,1995.
Διάρκεια: 103’
Σκηνοθεσία: Clare Peploe
Παίζουν: Russell Crowe, Bridget Fonda, Jim Broadbent.

Το «Rough Magic» βασίζεται σε ένα μυθιστόρημα του Βρετανού συγγραφέα νουάρ Τζέιμς Χάντλεϊ Τσέις και το έχει σκηνοθετήσει η Clare Peploe, που υπήρξε σύζυγος του Μπ. Μπερτολούτσι.

Ο Κλιφ Γουάιατ είναι ένας γοητευτικός, πάμπλουτος γερουσιαστής που πρέπει να παντρευτεί το συντομότερο δυνατόν για να προωθήσει την πολιτική του καριέρα. Επιλέγει τη Μάιρα, μια όμορφη βοηθό ταχυδακτυλουργού, γιατί, «σε αντίθεση με τις περισσότερες γυναίκες, ξέρει να ξεχωρίζει την πραγματικότητα από την ψευδαίσθηση». Όμως ο «μάγος» που έχει εκπαιδεύσει τη Μάιρα, πιστεύει ότι της αξίζει κάτι καλύτερο από έναν γάμο συμφέροντος. Το κόλπο που σκαρφίζεται για να ματαιώσει τον γάμο, θα οδηγήσει την προστατευόμενή του στο Μεξικό, σε αναζήτηση των αρχαίων μυστικών της αληθινής μαγείας, που κρατούν οι Ινδιάνοι σαμάνοι. Η μεγαλύτερη δοκιμασία, όμως, για τη Μάιρα, θα έρθει όταν χρειαστεί να ρισκάρει την καρδιά της για να ζήσει τον αληθινό έpωτα.