Breaking News

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Ελίνα Τζένγκο (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το βράδυ του Σαββάτου, η Ελίνα Τζένγκο αγωνίστηκε στον τελικό του ακοντισμού και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, χαρίζοντας ακόμη μία διάκριση στη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Μονάχου.

Η Ελίνα Τζένγκο με βολή στα 65,81 μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και επιβεβαίωσε πως δικαίως χαρακτηρίζεται η ανερχόμενη αθλήτρια της Ευρώπης στον ακοντισμό.

Η νεαρή αθλήτρια ξεκίνησε με προσπάθεια στα 60,82 μ., που ήταν ικανή να της εξασφαλίσει τουλάχιστον μια θέση στην πρώτη εξάδα και στη δεύτερη βολή έστειλε το ακόντιο στα 65,81 μέτρα. Η επίδοση της αυτή είναι η κορυφαία φέτος στην Ευρώπη και πανελλήνιο ρεκόρ Γυναικών Κ23, αφού το προηγούμενο ήταν το 65.41 μ., που κατείχε η ίδια από το μίτινγκ της Οστράβα. Η Ελίνα Τζένγκο επέλεξε να μην εκτελέσει την τρίτη της βολή, πέτυχε 59,40 μ. στην τέταρτη, ήταν άκυρη στην πέμπτη και 64,57 μ. στην έκτη. 

Δεύτερη ήταν η Αντριάνα Βιλάγκος (Σερβία) με 62,01 μ. και τρίτη η σπουδαία Μπάρμπορα Σποτάκοβα (Τσεχία) με 60,68 μ., η μοναδική αθλήτρια στη διοργάνωση, που αγωνίστηκε και το 2002 στο ίδιο στάδιο.


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ, η Τζένγκο την περασμένη χρονιά αγωνιζόταν στην κατηγορία Κ20 και κατέκτησε μάλιστα το χρυσό στο Ευρωπαϊκό και το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Φέτος, μόλις στην πρώτη της χρονιά στην κατηγορία γυναικών κατάφερε να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η απονομή στον ακοντισμό των γυναικών έγινε αργά το βράδυ του Σαββάτου, με τον Εθνικό Ύμνο να παίζει για χάρη της Ελίνας Τζένγκο. Η νεαρή πρωταθλήτρια παρέλαβε το χρυσό μετάλλιο, την ώρα που τα μέλη της αποστολής φρόντισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο ξέφωτο όπου πραγματοποιούνται οι απονομές.

Δείτε στα βίντεο τη «χρυσή» προσπάθειά της, τις δηλώσεις της και την απονομή των μεταλλίων.