Breaking News

Ιερουσαλήμ: Τραυματίες από πυροβολισμούς εναντίον λεωφορείου (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε λεωφορείο κοντά στο Δυτικό Τείχος στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται δηλώσεις Ισραηλινών αξιωματούχων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του BBC, o ύποπτος άνοιξε πυρ νωρίς το πρωί της Κυριακής, τη στιγμή που οι προσκυνητές επέστρεφαν από την προσευχή στον ιερό χώρο. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται δύο άτομα, μεταξύ των οποίων μια έγκυος. 

Ο ένοπλος τράπηκε σε φυγή, ωστόσο υπάρχουν αναφορές ότι παραδόθηκε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρεται να είναι Παλαιστίνιος, κάτοικος της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Το Δυτικό Τείχος είναι ένας από τους πιο ιερούς χώρους στον Ιουδαϊσμό. Χιλιάδες άνθρωποι ταξιδεύουν για να προσευχηθούν εκεί κάθε χρόνο.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δήλωσαν ότι ο ένοπλος στόχευσε ένα λεωφορείο κοντά στον τάφο του βασιλιά Δαβίδ κι ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων κοντά στο Δυτικό Τείχος.

Ο οδηγός, Daniel Kanievsky, είπε στα τοπικά ΜΜΕ ότι το λεωφορείο του ήταν γεμάτο τη στιγμή των πυροβολισμών.

«Ανοίξαμε τη ράμπα για κάποιον σε αναπηρικό καροτσάκι και μετά άρχισαν οι πυροβολισμοί. Όλοι έπεσαν στο πάτωμα ουρλιάζοντας. Προσπάθησα να ξεφύγω, αλλά το λεωφορείο δεν μπορούσε να κινηθεί με τη ράμπα ανοιχτή», πρόσθεσε.

Η έγκυος γυναίκα φέρεται να πυροβολήθηκε στο στομάχι. Υποβλήθηκε σε επείγουσα καισαρική επέμβαση, με το μωρό να αναφέρεται σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση.

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει κι ένας άνδρας με τραύματα από πυροβολισμούς στο κεφάλι και τον λαιμό.

Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τέσσερις από τους τραυματίες ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας που επισκέπτονταν το Ισραήλ από τη Νέα Υόρκη.

Σε δήλωσή του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Yair Lapid, δεσμεύτηκε ότι: «Όποιος εμπλέκεται στην επίθεση, θα πληρώσει το τίμημα για οποιαδήποτε ζημιά στους αμάχους μας».

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του France 24.


Πληροφορίες από: BBC