Breaking News

Κεφαλονιά: Γιος του αείμνηστου βοσκού των Ιμίων ο ψαράς που έχασε τη ζωή του (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο 54χρονος Γιάννης Βεζυρόπουλος βρήκε τραγικό θάνατο το μεσημέρι της Τετάρτης (3/8), κατά τη διάρκεια κατάδυσης στη θαλάσσια περιοχή Ληξουρίου Κεφαλλονιάς.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα την Τετάρτη, ανέφερε: «Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, από το δεύτερο μέλος του πληρώματος Ε/Π-Α/Κ σκάφους, για ανάσυρση ημιλιπόθυμου 54χρονου ημεδαπού άνδρα, ο οποίος διενεργούσε υποβρύχια αλιεία στη θαλάσσια περιοχή “ΓΕΡΟΓΟΜΠΟΣ” Παλλικής ν. Κεφαλληνίας. Άμεσα, στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προς παροχή συνδρομής, το οποίο αρχικά μετέφερε τον ανωτέρω στον λιμένα Ληξουρίου, ενώ στη συνέχεια ο άνδρας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο “ΜΑΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ” Ληξουρίου Κεφαλληνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής».

Σύμφωνα με το kalymnos-news.gr, ο Γιάννης Βεζυρόπουλος ήταν το 5ο από τα 6 παιδιά του αείμνηστου Αντώνη Βεζυρόπουλου και της Άννας Καμπουράκη Βεζυροπούλου.

Ο Αντώνης Βεζυρόπουλος ήταν γνωστός στο Πανελλήνιο - και όχι μόνο - ως  ο βοσκός των Ιμίων. Για περισσότερο από 20 χρόνια διατηρούσε 40 κατσίκια περίπου, πάνω στις δύο νησίδες. Άφησε την τελευταία του πνοή τον περασμένο χρόνο και συγκεκριμένα την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021, στην ακριτική και αγαπημένη του Ψέριμο.

Ο Αντώνης Βεζυρόπουλος έχει γράψει ιστορία με την παρουσία του στα Ίμια και αποτελεί μια εμβληματική μορφή, που έχει βάλει τη δική του σφραγίδα, που επιβεβαιώνει την ελληνικότητα των 2 νησίδων.