Breaking News

Κεραμέως: «Τα σχολεία θα ανοίξουν με τα ηπιότερα δυνατά μέτρα» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τα πρωτόκολλα του κορονοϊού, με τα οποία θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, αποκάλυψε σε συνέντευξή της η Υπουργός Παιδείας. 

«Η τάση είναι για τα ηπιότερα δυνατά μέτρα γιατί πλέον έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα», τόνισε, μεταξύ άλλων, η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας την Κυριακή (28/8) στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του Open, με την Ευλαμπία Ρέβη και τον Γιώργο Σιαδήμα.

Και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Έχουμε φύγει από τη λογική του συστηματικού ελέγχου γιατί αυτό σε αυτή τη φάση δεν αποδίδει, καθώς έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού... Τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιήσουμε τα πρωτόκολλα, πάντοτε σε συνεννόηση με τους ειδικούς. Πάμε σε μία όσο το δυνατόν πιο κανονική σχολική χρονιά».

Στο τέλος, η Υπουργός Παιδείας σημείωσε, σχετικά με το τι θα συμβεί σε περίπτωση που ένα παιδί βρεθεί θετικό στον κορονοϊό:

«Αυτή τη στιγμή, η πολιτεία έχει μέτρα για όποιον νοσήσει: καραντίνα 5 ημερών και μετά έξοδος με μάσκα. Εκεί κινούμαστε κι εμείς και θα υπάρξει αναλυτικό πρωτόκολλο. Δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό από ό,τι ισχύει σε όλη την κοινωνία».

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από το μεσημεριανό δελτίο του Open και στο 2ο βίντεο ολόκληρη τη συνέντευξη.