Breaking News

Kevin Spacey: Καλείται να πληρώσει 31 εκατ. δολάρια αποζημίωση για τη σειρά «House of Cards» (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένας δικαστής διέταξε τον Kevin Spacey να πληρώσει στην εταιρεία παραγωγής (
MRC) της σειράς «House of Cards» σχεδόν 31 εκατομμύρια δολάρια για φερόμενη σeξουαλική παρεvόχληση στα παρασκήνια του δράματος του Netflix.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Variety, ο Kevin Spacey, ο οποίος υποδύθηκε τον Frank Underwood, αποβλήθηκε από τη σειρά κατά την έκτη σεζόν της, αφού αντιμετώπισε ισχυρισμούς ότι είχε παρεvοχλήσει σeξουαλικά νεαρούς άνδρες, συμπεριλαμβανομένου ενός βοηθού παραγωγής του «House of Cards», ο οποίος είπε ότι τον χτύπησε, προκαλώντας την έρευνα της MRC.

Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες, Mel Red Recana, επιβεβαίωσε μια απόφαση που είχε εκδοθεί προηγουμένως τον Οκτώβριο του 2020, η οποία συνίστατο σε περίπου 29,5 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση και 1,5 εκατομμύρια δολάρια σε έξοδα και αμοιβές.

Η εταιρεία παραγωγής MRC είχε υποστηρίξει ότι ο Spacey τους χρωστούσε εκατομμύρια δολάρια σε χαμένα κέρδη, επειδή η κακή του συμπεριφορά τους ανάγκασε να τον απομακρύνουν από την έκτη σεζόν της σειράς, με αποτέλεσμα να μειωθεί η σεζόν από 13 επεισόδια σε οκτώ. 

Όπως σημειώνει το Variety, αποφασίζοντας υπέρ της παραγωγού εταιρίας, ο δικαστής διαπίστωσε ότι η συμπεριφορά του Spacey αποτέλεσε ουσιώδη παραβίαση των συμφωνιών του ως ηθοποιού, αλλά και ως μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της σειράς.

Νωρίτερα, μέσα στο 2022, οι δικηγόροι του Spacey προσπάθησαν να απορρίψουν τη δικαστική απόφαση των 31 εκατομμυρίων δολαρίων, λέγοντας ότι η συμπεριφορά του δεν ήταν τίποτα περισσότερο από «σeξουαλικά υποvοούμενα» και πως δεν παραβίασε την πολιτική κατά της παρεvόχλησης της MRC.

Να σημειωθεί ότι, παρά τις κατηγορίες, ο Spacey πρόκειται να εμφανιστεί σε μια επερχόμενη ταινία με τίτλο «Peter Five Eight».