Breaking News

Μητροπολίτης Ιερόθεος: «Λέμε Καλό Δεκαπενταύγουστο - Η φράση Καλή Παναγιά δεν στέκεται ούτε λεκτικά ούτε θεολογικά» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Την περασμένη Παρασκευή (12/8), στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αντιρρίου, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος αναφέρθηκε στην ευχή «καλή Παναγιά». Συγκεκριμένα, είπε:

«Εύχομαι Καλό Δεκαπενταύγουστο. Τα τελευταία χρόνια επικράτησε μια μόδα που λέει "καλή Παναγιά". Τι θα πει "καλή Παναγιά"; Λέμε "καλό Χριστό"; Eμείς λέμε Καλά Χριστούγεννα, που είναι γεγονός και όχι πρόσωπο. Λέμε Καλό Πάσχα, είναι γεγονός!

Τι θα πει "καλή Παναγιά"; Δεν θα πει τίποτα το "καλή Παναγιά". Λέμε Καλό Δεκαπενταύγουστο ή Καλή Εορτή της Παναγίας μας, έτσι ξέρουμε από παλιά.

Λέμε ποτέ "καλό Χριστό" ή "καλό Άγιο"; Άλλο τα πρόσωπα άλλο τα γεγονότα! Το γεγονός εδώ δεν είναι απλώς η Παναγίας μας, αλλά η κοίμησή της. Η φράση "καλή Παναγιά" δεν στέκεται ούτε λεκτικά ούτε θεολογικά».

Το σχετικό απόσπασμα δημοσίευσε το Nafpaktianews και το πρωί του Δεκαπενταύγουστου προβλήθηκε και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».