Breaking News

Nichelle Nichols: «Έφυγε» η υπολοχαγός Uhura της σειράς «Star Trek» (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 89 ετών, η Nichelle Nichols, η οποία υποδύθηκε την αξιωματικό επικοινωνίας Uhura στην αρχική τηλεοπτική σειρά «Star Trek».

Όπως αναφέρει το Variety, η Nichelle Nichols άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (30/7), στο Silver City, στην πολιτεία Νέο Μεξικό των ΗΠΑ. 

Η Αμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια και χορεύτρια πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια. Ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε από τον επί 15 χρόνια συνεργάτη της, Gilbert Bell.

Ο γιος της Kyle Johnson, έγραψε - μεταξύ άλλων - την Κυριακή, στην επίσημη σελίδα της στο Facebook:

«Με λύπη σας ενημερώνω ότι ένα μεγάλο φως στο στερέωμα δεν λάμπει πια για εμάς, όπως τόσα χρόνια. Χθες το βράδυ, η μητέρα μου, Nichelle Nichols, υπέκυψε σε φυσικά αίτια και έφυγε από τη ζωή. Ωστόσο, το φως της, όπως και οι αρχαίοι γαλαξίες που βλέπουμε τώρα για πρώτη φορά, θα παραμείνει για εμάς και τις μελλοντικές γενιές για να το απολαμβάνουμε, να μαθαίνουμε και να αντλούμε έμπνευση απ' αυτό».


Η Nichelle Nichols έπαιξε σε αρκετές ταινίες και σειρές. Ήταν περισσότερο γνωστή για το ρόλο της ως υπολοχαγός Uhura στο «Star Trek» (1966-1969), που ήταν η αξιωματικός επικοινωνίας του διαστημόπλοιου USS Enterprise. Στη σειρά έπαιξε σε 67 επεισόδια.


Να σημειωθεί ότι η NASA συνεργάστηκε μαζί της, σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τις γυναίκες και τους Αφροαμερικανούς να γίνουν αστροναύτες.


Η Nichelle Nichols παντρεύτηκε και χώρισε δύο φορές. Αφήνει πίσω της το γιο της, Kyle Johnson. Σύμφωνα με το Variety, υπέστη εγκεφαλικό το 2015 και διαγνώστηκε με άνοια το 2018.