Breaking News

Olivia Newton-John: Έφυγε από τη ζωή η πρωταγωνίστρια του «Grease» (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 73 ετών, η Olivia Newton-John, η κορυφαία ποπ τραγουδίστρια της δεκαετίας του 1970 που πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως το «Grease» (1978) και το «Xanadu» (1980).

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα στον ιστότοπο του περιοδικού Variety, η Olivia Newton-John άφησε την τελευταία της πνοή τη Δευτέρα 8 Αυγούστου.

Δεν αναφέρθηκε η αιτία θανάτου της, ωστόσο η Αγγλο-Αυστραλή τραγουδίστρια είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού, που εμφανίστηκε για τρίτη φορά το 2017.

Η Olivia Newton-John αφήνει πίσω της τον σύζυγό της John Easterling (παντρεύτηκαν το 2008) και την κόρη της και, επίσης, τραγουδίστρια Chloe Rose, που απέκτησε από τον πρώτο της γάμο με τον ηθοποιό Matt Lattanzi.

Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε ο σύζυγός της. Συγκεκριμένα ο John Easterling έγραψε στο Facebook: 

«Η Dame Olivia Newton-John (73) πέθανε ειρηνικά στο ράντσο της στη Νότια Καλιφόρνια σήμερα το πρωί, περιτριγυρισμένη από την οικογένεια και τους φίλους της. Ζητάμε από όλους να σεβαστούν την ιδιωτική ζωή της οικογένειας κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης περιόδου. Η Olivia υπήρξε σύμβολο θριάμβων και ελπίδας για περισσότερα από 30 χρόνια, μοιράζοντας το ταξίδι της με τον καρκίνο του μαστού. Η θεραπευτική της έμπνευση και η πρωτοποριακή της εμπειρία με τη φυτική ιατρική συνεχίζεται με το Olivia Newton-John Foundation Fund, αφιερωμένο στην έρευνα της φυτικής ιατρικής και του καρκίνου. Αντί για λουλούδια, η οικογένεια ζητά να γίνουν οποιεσδήποτε δωρεές στη μνήμη της στο Ταμείο του Ιδρύματος Olivia Newton-John (ONJFoundationFund.org)».


Ο συμπρωταγωνιστής της στο «Grease» και συνεργάτης της στο ντουέτο τους, John Travolta, έγραψε σε ανάρτησή του στο Instagram:

«Αγαπημένη μου Olivia, έκανες τις ζωές όλων μας πολύ καλύτερες. Ο αντίκτυπός σου ήταν απίστευτος. Σ' αγαπώ τόσο πολύ. Θα συναντηθούμε ξανά κάποια στιγμή και θα είμαστε όλοι μαζί. Δικός σου από την πρώτη στιγμή που σε είδα και για πάντα! Ο Danny σου, ο John σου!».


Η Olivia Newton-John - που γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1948 στη Βρετανία και σε ηλικία 6 ετών μετανάστευσε με την οικογένειά της στην Αυστραλία - ήταν τραγουδίστρια, στιχουργός, ηθοποιός, χορεύτρια, επιχειρηματίας και ακτιβίστρια. 

Έλαβε τέσσερις φορές βραβείο Grammy και είχε μπει πέντε φορές στο number-one και δέκα φορές στο top-ten του Billboard Hot 100, ενώ δυο δίσκοι της έχουν καταλάβει την πρώτη θέση στο Billboard 200. Έντεκα από τα singles της (συμπεριλαμβανομένων δυο πλατινένιων δίσκων) και 14 δίσκοι της (συμπεριλαμβανομένων δυο πλατινένιων και τεσσάρων διπλά πλατινένιων) έχουν γίνει χρυσοί. Έχει πουλήσει σχεδόν 100 εκατ. δίσκους παγκοσμίως και θεωρείται μια από τους καλλιτέχνες με τις περισσότερες πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως.

Πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ «Grease» (1978) και το ομώνυμο τραγούδι είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα στην ιστορία της μουσικής, ενώ το single «You're the One That I Want», με τον συμπρωταγωνιστή της John Travolta, είναι ένα από τα singles με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών.


Ήταν, επίσης, ακτιβίστρια για ζητήματα του περιβάλλοντος και των δικαιωμάτων των ζώων. Είχε ταχθεί υπέρ της υπεράσπισης της υγείας και είχε αναμιχθεί με αρκετές φιλανθρωπίες, προϊόντα υγείας και εράνους.


Πληροφορίες από: Variety (και wikipedia)