Breaking News

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20: «Χρυσός» ο Γιάννης Κορακίδης (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μεγαλειώδη εμφάνιση από τον Γιάννη Κορακίδη, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 στη σφυροβολία. Περιπετειώδης, όμως, ο τρόπος της απόδοσης δικαιοσύνης σε μια αδικία που πήγε αρχικά να γίνει και να στερήσει το χρυσό μετάλλιο από τον αθλητή και τη χώρα μας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ, αρχικά εμφανίστηκε - στο επίσημο σύστημα και σε πραγματικό χρόνο - έγκυρη η πολύ μεγάλη βολή στην πέμπτη προσπάθεια του Γιάννη Κορακίδη, που έστειλε τη σφύρα στα 79.11μ., επίδοση που είναι η κορυφαία φέτος στο κόσμο στην κατηγορία Κ20 συντρίβοντας και το ατομικό του ρεκόρ (77.12μ).

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος ελέγχου εγκυρότητας μέσω του βίντεο έκρινε άκυρη τη βολή του αθλητή μας.

Αμέσως κινητοποιήθηκε η ελληνική αποστολή. Ο επικεφαλής Γ.Γ. του ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Γιατρουδάκης, καθώς και ο τεχνικός διευθυντής, Στέφανος Ματάκης, διαμαρτυρήθηκαν έντονα, κατέθεσαν προφορική ένσταση και ζήτησαν να δουν και να αναλυθεί το βίντεο. Έτσι και έγινε και η ελληνική αποστολή δικαιώθηκε.

Στη συνέχεια ακυρώθηκε το αποτέλεσμα και εκδόθηκε νέο με τον Γιάννη Κορακίδη να εμφανίζεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη σφυροβολία Κ20, ο οποίος χάρισε στη χώρα μας το 3ο χρυσό στην ιστορία του θεσμού και το 17ο συνολικά.

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Φινλανδός Μαξ Λαμπίνεν με 76.33μ. και το χάλκινο ο Κύπριος Ιωσήφ Κεσίδης με 76.32.