Breaking News

Πόρτο: Εκτίθεται για πρώτη φορά στο κοινό η καρδιά του Πέτρου Α' της Βραζιλίας (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η καρδιά του διατηρείται σε εκκλησία στη συνοικία Λάπα του Πόρτο. Το όργανο κρατείται σε μια γυάλα με φορμαλδεΰδη και κλειδώνεται με πέντε κλειδαριές.

Όπως μετέδωσε το Euronews, o Πέτρος ο Α', ιδρυτής και πρώτος αυτοκράτορας της Βραζιλίας, άφησε την τελευταία του πνοή το 1834. Η καρδιά του, όμως, διατηρείται σε εκκλησία στη συνοικία Λάπα του Πόρτο, στην πατρίδα του Πορτογαλία. Το όργανο κρατείται σε μια γυάλα με φορμαλδεΰδη και κλειδώνεται με πέντε κλειδαριές.

Το πολύτιμο λείψανο εκτέθηκε για πρώτη φορά στο κοινό και συγκέντρωσε χιλιάδες επισκέπτες. Θα εκτεθεί - επίσης - και στη Βραζιλία, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την ανεξαρτησία της χώρας.


Ο Πέτρος Α΄ (Pedro I do Brasil) από τον Οίκο της Μπραγκάνσα, ή Πέτρος Δ΄ της Πορτογαλίας, ήταν ο ιδρυτής και ο πρώτος αυτοκράτορας της Βραζιλίας.

Γεννήθηκε στη Λισαβόνα στις 12 Οκτωβρίου 1798 και πέθανε στις 24 Σεπτεμβρίου 1834. Ήταν γιος του μετέπειτα βασιλιά της Πορτογαλίας Ιωάννη ΣΤ΄ και της Καρλόττας της Ισπανίας.

Όταν ο μεγαλύτερος αδελφός του Αντώνιος Φραγκίσκος πέθανε (1801), ορίστηκε διάδοχος του πατέρα του. Το 1807 σε ηλικία εννέα ετών ακολούθησε τον πατέρα του και όλη τη βασιλική οικογένεια στην εγκατάσταση της στη Βραζιλία. Στη Βραζιλία έμειναν 13 χρόνια, κήρυξαν το Ρίο ντε Τζανέιρο πρωτεύουσα της χώρας και την αναμόρφωσαν σε βασίλειο ισότιμο με αυτό της Πορτογαλίας.

Με πληροφορίες από: wikipedia