Breaking News

Roland Mesnier: Πέθανε ο pastry chef που σέρβιρε λιχουδιές σε πέντε προέδρους των ΗΠΑ (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο, ο Roland Mesnier, ο γεννημένος στη Γαλλία πρώην αρχιζαχαροπλάστης του Λευκού Οίκου, που έφτιαχνε λιχουδιές για πέντε προέδρους των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, η Ιστορική Ένωση του Λευκού Οίκου (White House Historical Association) ανακοίνωσε ότι πέθανε την περασμένη Παρασκευή (26/8), μετά «από σύντομη ασθένεια».

Ο γιος του, George Mesnier, επιβεβαίωσε ότι ο πατέρας του έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο pastry chef Roland Mesnier γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου 1944 στο χωριό Bonnay της Γαλλίας. Προσλήφθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Jimmy Carter το 1979 και συνταξιοδοτήθηκε το 2004, όταν πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο George W Bush. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στον Λευκό Οίκο, δεν σέρβιρε ποτέ το ίδιο πιάτο δύο φορές.

Μετά τη συνταξιοδότησή του, έγραψε ένα βιβλίο για τις εμπειρίες του στον Λευκό Οίκο, με τίτλο «All the President's Pastries» (2007).

Ξεκινώντας την καριέρα του σε ένα εστιατόριο σε χωριό της Γαλλίας, ο Mesnier έχτισε τη φήμη του σε μεγάλα ξενοδοχεία στο Παρίσι, το Αμβούργο, το Λονδίνο και τις Βερμούδες, προτού ενταχθεί στο προσωπικό της προεδρικής έπαυλης των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προσλήφθηκε αφού εντυπωσίασε την πρώτη κυρία Rosalynn Carter, υποσχόμενος να επικεντρωθεί σε ελαφρύτερα επιδόρπια όπως τα φρούτα.

Το Προεδρικό Ίδρυμα και Ινστιτούτο Ronald Reagan ανέφερε σε ανακοίνωση ότι «ο Mesnier θα μείνει αξέχαστος για το πάθoς, τη δέσμευση και την  αγάπη του για τη δουλειά του».

«Έχω τόσο όμορφες αναμνήσεις από τον σεφ Mesnier. Του άρεσε να κάνει τους ανθρώπους να χαμογελούν με τις όμορφες δημιουργίες του, όπως ήταν τα διάσημα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από τζίντζερ. Θα μας λείψει!», έγραψε στο Twitter η πρώην πρώτη κυρία Hillary Clinton, παραπέμποντας σε δημοσίευμα της Washington Post.