Breaking News

ΥΠΕΞ: «Απόπειρα της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό και να δημιουργήσει συνοριακό ζήτημα» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, αναφορικά με τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στη Θράκη και την προσπάθεια της Τουρκίας εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού-προσφυγικού:

«Το πρόσφατο περιστατικό που αφορά την προώθηση αιτούντων ασύλου από την Τουρκία προς την Ελλάδα στην περιοχή του Έβρου, αποτελεί μία ακόμη απόπειρα της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό-προσφυγικό και ενδεχομένως να δημιουργήσει παράλληλα συνοριακό ζήτημα.

Απέναντι σε αυτήν τη νέα απόπειρα εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων απαιτείται σύνεση και υπευθυνότητα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας, αντί για προσπάθεια μετατροπής του ζητήματος σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, από μερίδα της αντιπολίτευσης».


Το ύπουλο παιχνίδι του Ερντογάν στον Έβρο αποκαλύπτουν καθημερινά, μέσα από τις περιγραφές τους, οι ίδιοι οι μετανάστες που εντοπίστηκαν σε ελληνικό έδαφος...

Όπως θα δείτε στο ρεπορτάζ του Open, η 28χρονη Μπάιντα περιγράφει με ποιον τρόπο οι τουρκικές αρχές τους παρέλαβαν από την Ανδριανούπολη, τους μετέφεραν στον Έβρο και τους ώθησαν στα ελληνικά σύνορα,  εργαλειοποιώντας τους κατά της χώρας μας. Την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει σφοδρή πολιτική σύγκρουση.

Δείτε το βίντεο.