Breaking News

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Ανεβαίνουν οι τόνοι (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ανέβηκαν οι τόνοι χθες, Τετάρτη, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, να δημοσιεύει γραπτή δήλωση, στην οποία έκανε σαφές ότι θεωρεί υπεύθυνο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου.

«Ζητώ να διαβιβαστεί αμέσως το σύνολο του φακέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να ενημερωθούν με τον πιο επίσημο τρόπο η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τους λόγους της παράνομης και αντισυνταγματικής παρακολούθησής μου από την ΕΥΠ», ανέφερε μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο Νίκος Ανδρουλάκης...

Ακολούθησε η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος έδωσε ραντεβού στο άνοιγμα της Βουλής, στις 22 Αυγούστου. Συγκεκριμένα, τόνισε:

«Aπό την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε το ζήτημα, η Κυβέρνηση το δημοσιοποίησε και επεδίωξε απολύτως θεσμικά δια του Υπουργού Επικρατείας να επικοινωνήσει με τον κ. Ανδρουλάκη, προκειμένου να ενημερωθεί από τον νέο Διοικητή της ΕΥΠ. Ο κ. Ανδρουλάκης εξακολουθεί να αρνείται. Αντ' αυτού, με καθημερινές δηλώσεις του, επιχειρεί την εργαλειοποίηση ενός, όντως, πολύ σημαντικού θέματος. Η Κυβέρνηση δεν θα συνεχίσει αυτή τη στείρα ανταλλαγή δηλώσεων. Η συνέχεια θα δοθεί, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στη Βουλή».


Δείτε τα ρεπορτάζ από το χθεσινοβραδινό δελτίο του ΑΝΤ1 και το σημερινό μεσημεριανό  δελτίο της ΕΡΤ.