Breaking News

Ζαπορίζια: Η Ρωσία καθησυχάζει για τον πυρηνικό σταθμό (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης, στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας, έδωσε ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας Rosatom στον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, στη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως μετέδωσε το Euronews, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αποστολή ειδικού κλιμακίου του Διεθνούς Οργανισμού στη Ζαπορίζια, αποστολή όμως που «θα πραγματοποιηθεί όταν η στρατιωτική κατάσταση επί του πεδίου το επιτρέψει», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Rosatom.

Σε tweet του, ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού του ΟΗΕ, Ραφαέλ Γκρόσι, έκανε λόγο για... σημαντικές τεχνικές συζητήσεις.


Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, βρίσκεται από τον Μάρτιο υπό την έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων και συνεχίζει τη λειτουργία του. Οι Ουκρανοί τεχνικοί, που εργάζονταν σε αυτόν, παραμένουν στις θέσεις τους, ωστόσο εκφράζουν φόβους ότι τα ρωσικά σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση κλιμάκωσης των στρατιωτικών επιχειρήσεων μπορεί να οδηγήσουν σε μία πυρηνική καταστροφή.

Δείτε το βίντεο του Euronews.