Breaking News

Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Ταϊβάν (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ισχυρή σεισμική δόνηση, η οποία έγινε αισθητή σε όλη την Ταϊβάν, σημειώθηκε σήμερα (Κυριακή, 18/9).

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία έκανε λόγο για σεισμό 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε το αραιοκατοικημένο νοτιοανατολικό τμήμα της Ταϊβάν, εκτροχιάζοντας βαγόνια τρένων, προκαλώντας την κατάρρευση ενός καταστήματος ψιλικών και εγκλωβίζοντας εκατοντάδες ανθρώπους σε ορεινούς δρόμους.

Ωστόσο, το  Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS) ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ταϊβάν ανέφερε ότι το επίκεντρο ήταν στην κομητεία Taitung και ακολούθησε το σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες (το απόγευμα του Σαββάτου) στην ίδια περιοχή, ο οποίος δεν προκάλεσε θύματα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι τέσσερις άνθρωποι διασώθηκαν στην πόλη Yuli από ένα κτίριο, όπου στεγαζόταν ένα ψιλικατζίδικο, το οποίο κατέρρευσε. 

Επίσης, τρία άτομα - των οποίων το όχημα έπεσε από μια κατεστραμμένη γέφυρα - διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η Διοίκηση Σιδηροδρόμων της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι έξι βαγόνια βγήκαν από τις ράγες στο σταθμό Dongli, στην ανατολική Ταϊβάν, μετά την κατάρρευση μέρους του θόλου της πλατφόρμας. Η πυροσβεστική ανέφερε ότι δεν υπάρχουν τραυματισμοί.

Περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στις γραφικές περιοχές των βουνών Chike και Liushishi, λόγω αποκλεισμένων δρόμων, αν και δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία, προκειμένου να ανοίξουν ξανά τους δρόμους.

Σύμφωνα με το Reuters, μετά τον σεισμό, το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση για τσουνάμι, ωστόσο αργότερα ήρε τον συναγερμό.




Πληροφορίες από: Reuters