Breaking News

Κλιματική «σφαγή» στο Πακιστάν (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η κυβέρνηση του Πακιστάν έχει απευθύνει έκκληση για διεθνή βοήθεια, μιας και μεγάλο μέρος του εδάφους παραμένει κάτω από το νερό, καθώς η χώρα γνώρισε τους πιο καταστροφικούς μουσώνες της σύγχρονης ιστορίας της. Πάνω από 1300 πολίτες έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες, ενώ εκατομμύρια έχουν μείνει άστεγοι.

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών πραγματοποίησε πρόσφατα διήμερη επίσκεψη στο Πακιστάν. «Έχω δει πολλές ανθρωπιστικές καταστροφές, αλλά δεν έχω ξαναδεί κλιματική "σφαγή" σε τέτοια κλίμακα. Απλώς δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που είδα σήμερα. Μια πλημμυρισμένη περιοχή που είναι τρεις φορές η συνολική έκταση της χώρας μου, της Πορτογαλίας», τόνισε ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Όπως μετέδωσε το Euronews, οι πρωτοφανείς πλημμύρες αποδίδονται στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Οι παγετώνες του βόρειου Πακιστάν λιώνουν ταχύτερα από ποτέ, επιδεινώνοντας τις επιπτώσεις από τις βροχοπτώσεις - ρεκόρ που καταγράφηκαν στη φετινή εποχή των μουσώνων.

Εκατομμύρια πολίτες αναγκάζονται να διαμένουν σε πρόχειρους καταυλισμούς, μετά την καταστροφή των σπιτιών τους. Επίσης, η χώρα έχει υποστεί τεράστια καταστροφή και στις καλλιέργειες.

Δείτε το βίντεο του Euronews.