Breaking News

Μακελειό στον Καναδά: Βρέθηκε νεκρός ο ένας από τους δύο υπόπτους (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η αστυνομία του Καναδά ανακοίνωσε ότι βρέθηκε νεκρός ο ένας από τους δύο υπόπτους για τα μαζικά μαχαιρώματα της περασμένης Κυριακής στην επαρχία Saskatchewan.

Την Κυριακή (4/9), 10 άνθρωποι μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου και άλλοι 18 τραυματίστηκαν σε μια από τις χειρότερες πράξεις βίας στην πρόσφατη ιστορία του Καναδά.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε 13 διαφορετικά σημεία, σε δύο κοινότητες, σε απομακρυσμένη περιοχή της επαρχίας. Πολλά από τα θύματα ήταν κάτοικοι του απομακρυσμένου James Smith Cree Nation, όπου ζουν περίπου 2.000 αυτόχθονες.

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος του BBC, η αστυνομία ανακοίνωσε χθες (Δευτέρα, 5/9) ότι βρέθηκε νεκρός ο ένας από τους δύο υπόπτους. 

Το σώμα του 31χρονου Damien Sanderson εντοπίστηκε στην κοινότητα James Smith Cree Nation. Τα τραύματά του δεν πιστεύεται ότι προκλήθηκαν από τον εαυτό του.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Rhonda Blackmore, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι «το σώμα του εντοπίστηκε σε εξωτερικούς χώρους σε μια περιοχή με μεγάλο γρασίδι κοντά σε ένα σπίτι που ήταν υπό έρευνα από τις Αρχές».

Οι δύο ύποπτοι ήταν αδέρφια. Η αστυνομία θεωρεί ότι ο Myles Sanderson - που είναι ακόμα ελεύθερος, ίσως τραυματίστηκε και ενδέχεται να χρειάζεται γιατρό - βρίσκεται στην πόλη Regina, που είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας. Η Rhonda Blackmore τόνισε ότι έχει «εκτεταμένο ποινικό μητρώο».

Στην έρευνα συμμετέχουν εκατοντάδες αστυνομικοί από τρεις επαρχίες: Saskatchewan, Manitoba και Alberta.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.


Πληροφορίες από: BBC