Breaking News

Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση θα στέκεται πάντα δίπλα στην υγιή επιχειρηματικότητα» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού για τη σημερινή (Πέμπτη, 1/9) επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εργοστάσιο κατασκευής επίπλων γραφείου της εταιρείας ΔΡΟΜΕΑΣ στις Σέρρες:

Περιοδεία στις Σέρρες πραγματοποιεί σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Πρωθυπουργού ήταν το εργοστάσιο της εταιρείας Κατασκευής Επίπλων Γραφείου ΔΡΟΜΕΑΣ.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που επισκέπτομαι μία επιχείρηση που εκφράζει, ενσαρκώνει το όραμά μας για την ελληνική επιχειρηματικότητα, η οποία καινοτομεί, παράγει και εξάγει», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της εταιρείας.

«Δεν θα κουραστώ να λέω ότι δεν υπάρχει επιτυχημένη επιχείρηση η οποία δεν έχει ικανοποιημένους εργαζόμενους. Kαι σε αυτό είναι κάτι στο οποίο θα στεκόμαστε πάντα, πάρα πολύ ως κυβέρνηση. Όχι μόνο με μέτρα όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού και η μείωση της φορολογίας, αλλά και με διαρκή κίνητρα στις επιχειρήσεις να στηρίζουν το προσωπικό τους, να το επιμορφώνουν, να μπορούν συνέχεια επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να προχωράνε μαζί χέρι-χέρι. Πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο το έχετε κάνει πράξη και σας ενθαρρύνω να συνεχίσετε με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό και με ακόμα μεγαλύτερη ορμή σε αυτήν την κατεύθυνση», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η κυβέρνησή μας θα στέκεται πάντα δίπλα στην υγιή επιχειρηματικότητα. Ο πρώτος μας σκοπός, όταν ήρθαμε στα πράγματα πριν από 3 χρόνια, ήταν να μειώσουμε την ανεργία και να δημιουργήσουμε καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας. Το έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό. Χρειάζεται να γίνουν ακόμα πολλά περισσότερα, αλλά θέσεις εργασίας δεν δημιουργούνται χωρίς τον ιδιωτικό τομέα και αν δεν υπάρχει ένα κατάλληλο πλαίσιο το οποίο να ενθαρρύνει τους επιχειρηματίες να επενδύουν, να μπορούμε να τους μειώσουμε τη φορολογία, να τους διευκολύνουμε με θέματα όπως το κόστος ρεύματος, να απλοποιήσουμε τις αδειοδοτήσεις, τότε επιχειρηματική άνθηση δεν θα υπάρχει», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας από τον Πρόεδρό της Αθανάσιο Παπαπαναγιώτου και τον γιο του Κώστα Παπαπαναγιώτου και είδε από κοντά τα κυριότερα στάδια της επεξεργασίας.

Ο Πρόεδρος της εταιρείας ΔΡΟΜΕΑΣ, Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου, αναφέρθηκε με πολύ θερμά λόγια στις πολιτικές που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός.

«Η επίσκεψή σας αυτή αποτυπώνει στην πράξη το ενδιαφέρον σας για τη βιομηχανία η οποία είναι βασικός πυλώνας στην οικονομία και την ανάπτυξη για κάθε χώρα. Τα θετικά αποτελέσματα της κυβέρνησής σας στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού της χώρας σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19 και τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία επιβεβαιώνουν την προσωπική σας συγκρότηση και αποτελεσματικότητα», δήλωσε ο κ. Παπαπαναγιώτου.

Από τότε που ιδρύθηκε, η ΔΡΟΜΕΑΣ έχει προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις, δημιουργώντας 6 αυτοτελείς μονάδες μεταποίησης για το ξύλο, τον χάλυβα, τη χύτευση αλουμινίου, τη χύτευση πλαστικού, την κατασκευή καλουπιών, και την παραγωγή καθισμάτων κι έχει πολύ σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν, στην επίσκεψή του, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτής Σερρών της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, οι βουλευτές Σερρών της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή, Τάσος Χατζηβασιλείου και Θεόφιλος Λεονταρίδης και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης.