Breaking News

Ο Πρίγκιπας Harry αποχαιρετά τη βασίλισσα Ελισάβετ – «Εσύ και ο παππούς είστε ξανά ενωμένοι» (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο  πρίγκιπας Harry έκανε σήμερα (12/9) επίσημη δήλωση για την απώλεια της αγαπημένης του γιαγιάς, της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη (8/9), σε ηλικία 96 ετών. Συγκεκριμένα, τόνισε:

«Τιμώντας τη ζωή της γιαγιάς μου, της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας - και θρηνώντας την απώλειά της - υπενθυμίζουμε ότι ήταν η καθοδηγητική πυξίδα για τόσους πολλούς, με τη δέσμευσή της στην υπηρεσία της και το καθήκον της. Έτυχε θαυμασμού και σεβασμού παγκοσμίως. Η ακλόνητη χάρη και η αξιοπρέπειά της παρέμειναν αληθινές σε όλη της τη ζωή και τώρα θα τη συνοδεύουν στην αιώνια κληρονομιά της.

Ας επαναλάβουμε τα λόγια που είπε μετά το θάνατο του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου, λόγια που μπορούν να φέρουν παρηγοριά σε όλους μας τώρα: "Η ζωή, φυσικά, αποτελείται από τελευταίους αποχωρισμούς, καθώς όμως και από πρώτες συναντήσεις".

Γιαγιά, ενώ αυτός ο τελικός χωρισμός μας φέρνει μεγάλη θλίψη, είμαι για πάντα ευγνώμων για όλες τις πρώτες μας συναντήσεις - από τις πρώτες παιδικές μου αναμνήσεις μαζί σου, μέχρι να σε συναντήσω για πρώτη φορά ως Γενικός Διοικητής, την πρώτη συνάντησή σου με την αγαπημένη μου γυναίκα και τις αγκαλιές σου στα αγαπημένα σου δισέγγονα. Λατρεύω αυτές τις στιγμές που μοιράζομαι μαζί σας, και τις πολλές άλλες ξεχωριστές στιγμές στο ενδιάμεσο. Μας λείπεις ήδη πολύ, όχι μόνο εμάς, αλλά και όλο τον κόσμο. Και σε ό,τι αφορά τις πρώτες συναντήσεις, τώρα τιμούμε τον πατέρα μου στο νέο του ρόλο ως Βασιλιά Κάρολου Γ'.

Σε ευχαριστώ για την αφοσίωσή σου στο καθήκον. Σε ευχαριστώ για τις σοφές συμβουλές σου.  Σε ευχαριστώ για το μεταδοτικό χαμόγελό σου. Κι εμείς, επίσης, χαμογελάμε, γνωρίζοντας ότι εσύ και ο παππούς είστε ξανά ενωμένοι τώρα και αναπαύεστε εν ειρήνη».


Η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Εδιμβούργο και αύριο (13/9) θα μεταφερθεί στο Λονδίνο. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, είχε φύγει από τη ζωή στις 9 Απριλίου 2021, σε ηλικία 99 ετών.


Φωτογραφίες από: Daily Mail