Breaking News

Οικονόμου για Ερντογάν: «Απαράδεκτη κίνηση πολιτικού καιροσκοπισμού» (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στη σημερινή (22/9) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις τουρκικές προκλήσεις. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε:

«Ο κ. Erdoğan, σε μια απαράδεκτη κίνηση πολιτικού καιροσκοπισμού, επιχείρησε να χρησιμοποιήσει τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. ως βήμα διασποράς fake news και όχημα χυδαίας προπαγάνδας, με ανυπόστατους ισχυρισμούς και απαράδεκτες κρίσεις εις βάρος της Ελλάδας, που δεν συνάδουν με τους σκοπούς και τις αρχές του Ο.Η.Ε.. Θυμίζω ότι ο Ο.Η.Ε. θεμελιώθηκε την επαύριο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ακριβώς για να μην επιτρέψει στην ανθρωπότητα να ξανακατρακυλήσει στη βαρβαρότητα και την ωμή βία. Ο Ο.Η.Ε. θέσπισε την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να μην ξαναζήσουμε τέτοιου είδους τραγωδίες.

Προφανώς, χρειάζεται πολύ μεγάλο θράσος για να χρησιμοποιεί το βήμα του Ο.Η.Ε., όταν είναι ο ηγέτης μιας χώρας που επιδίδεται συστηματικά στην παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας. Η Τουρκία του κ. Erdoğan έχει απομακρυνθεί με επιλογή της από το δυτικό πολιτισμικό κεκτημένο και είναι πια εκτός πλαισίου του Διεθνούς Δικαίου. Ο κ. Erdoğan οφείλει να γνωρίζει ότι για να μπορείς να επικαλείσαι κάτι, όπως  τα ανθρώπινα δικαιώματα και το  Διεθνές Δίκαιο, πρέπει πρώτα  να το σέβεσαι και να το τηρείς έμπρακτα ο ίδιος.

Για παράδειγμα, η Τουρκία οφείλει να απαντήσει γιατί παραβιάζει Συμφωνίες που η ίδια έχει υπογράψει και εργαλειοποιεί τους μετανάστες, όταν τους καλεί τα τελευταία δύο χρόνια δημόσια σχεδόν και τους ενθαρρύνει να περάσουν τα ελληνικά σύνορα, να εγκατασταθούν στην Ελλάδα και να προχωρήσουν στην Ευρώπη. Οφείλει να απαντήσει για το τι συνέβη στην ελληνική μειονότητα, στην Κωνσταντινούπολη που κάποτε ήταν ακμάζουσα και αριθμούσε πάνω από 100.000 ανθρώπους και σήμερα είναι μόλις 5.000 άνθρωποι. Οφείλει να απαντήσει  για τις γενοκτονίες, για  τις εισβολές σε γειτονικές χώρες, την παράνομη κατοχή μέρους της Κύπρου, το casus belli απέναντι στην Ελλάδα και τις αγοραίες απειλές από θεσμικούς παράγοντες έναντι της χώρας μας.

Η Ελλάδα, αντιθέτως, σέβεται πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι φιλελεύθερο και δημοκρατικό κράτος, που δίνει άσυλο στους κατατρεγμένους, που προστατεύει κάθε μειονότητα, που δεν απειλεί κανέναν, που έχει το σεβασμό και την εκτίμηση όλης της δημοκρατικής και πολιτισμένης οικουμένης και  σε όλη την ιστορική της διαδρομή στέκεται ανυποχώρητα απέναντι στην αδικία.

Ο κ. Erdoğan και οι συνοδοιπόροι του οφείλουν να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα δεν τρομοκρατείται, δεν εκφοβίζεται και κυρίως δεν αμαυρώνεται από μυθεύματα και χυδαία προπαγάνδα. Η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει ες αεί το προπύργιο, ο θεματοφύλακας του ελεύθερου κόσμου. Οι Έλληνες έχουμε διδάξει την ανθρωπότητα ότι η νέμεση ακολουθεί την ύβρη κάθε φορά.

Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν ότι αμυντικά και διπλωματικά η Κυβέρνηση έχει οχυρώσει την Ελλάδα, ώστε κανείς να μην διανοηθεί να επιχειρήσει το παραμικρό εις βάρος μας. Παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα, είμαστε ψύχραιμοι, είμαστε σε διαρκή εγρήγορση, έχοντας την πίστη ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, προς όφελος και για την Ελλάδα, αλλά και για την περιοχή μας γενικότερα. Η ομιλία του κ. Erdoğan, αλλά και οι χαλκευμένες εδώ και πολύ καιρό κατηγορίες από διαφόρους εις βάρος της χώρας μας, είμαι βέβαιος ότι θα αφύπνισαν ήδη και θα επαναφέρουν στην πραγματικότητα όσους και όσες επιχείρησαν το τελευταίο διάστημα, υιοθετώντας την κίβδηλη προπαγάνδα αλλότριων δυνάμεων, να βλάψουν την Πατρίδα στο πρόσωπο της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Οι πολίτες και η Ιστορία απαιτούν από όλους μας αρραγές εθνικό μέτωπο σε ό,τι αφορά στις προκλήσεις της απέναντι πλευράς. Οτιδήποτε άλλο δεν δικαιολογείται. Η χώρα ενωμένη, αποφασιστική και ανυποχώρητη σε ό,τι αφορά στα κυριαρχικά της δικαιώματα, οφείλει να δίνει τις απαντήσεις όπου πρέπει, όπως πρέπει, την κατάλληλη στιγμή».