Breaking News

Πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή αργά το απόγευμα της Πέμπτης (στις 20:30 το βράδυ ώρα Ελλάδας), σε ηλικία 96 ετών, η βασίλισσα Ελισάβετ, η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά από 70 χρόνια βασιλείας.

Με το  θάνατό της, ο μεγαλύτερος γιος της Κάρολος, ο πρώην πρίγκιπας της Ουαλίας, γίνεται ο νέος βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανέφεραν σε μία λιτή δήλωση: «Η βασίλισσα πέθανε ειρηνικά στο Balmoral σήμερα το απόγευμα. Ο βασιλιάς και η σύζυγός του θα παραμείνουν στο Balmoral και θα επιστρέψουν στο Λονδίνο αύριο».


Σύμφωνα με τον ιστότοπο του BBC, η σημαία στην κορυφή του παλατιού κατέβηκε μεσίστια στις 18:30 το απόγευμα της Πέμπτης, ώρα Βρετανίας.

Νωρίτερα, η βασιλική οικογένεια συγκεντρώθηκε στο κτήμα της στη Σκωτία μετά από ανησυχίες για την υγεία της.

Όλα τα παιδιά της βασίλισσας ταξίδεψαν στο Balmoral, κοντά στο Aberdeen, καθώς οι γιατροί την είχαν θέσει υπό ιατρική παρακολούθηση.

Εκεί βρίσκεται και ο εγγονός της, πρίγκιπας William, με τον αδερφό του, πρίγκιπα Harry να είναι καθ' οδόν.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1926 και ανήλθε στον θρόνο το 1952. Ήταν η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και η μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία. 

Η βασιλεία της διήρκεσε 15 πρωθυπουργίες, ξεκινώντας από τον Winston Churchill και καταλήγοντας στη Liz Truss.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Open.