Breaking News

«Προσωπικός γιατρός» - Μ. Θεμιστοκλέους: «Ποινές μόνο αν υπάρχουν κενές θέσεις και δεν εγγράφονται οι πολίτες» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε την Πέμπτη (15/9) ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ερωτηθείς για τον «Προσωπικό γιατρό» και τα παράπονα που εκφράζονται από πολίτες για την μη ύπαρξη διαθέσιμων ραντεβού και άλλες πτυχές του προγράμματος, ο Μάριος Θεμιστοκλέους απάντησε:

«Αλλάζουμε την πρωτοβάθμια φροντίδα στην χώρα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από την μία ημέρα στην άλλη. Δεν είναι μόνο για να μας γράψει φάρμακα, ο «Προσωπικός Γιατρός» μπορεί να μας συμβουλεύσει για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής για μια σειρά από πράγματα. Αυτά θα γίνουν σταδιακά, δεν γίνονται όλα μαζί. Σιγά - σιγά θα προχωρά η μεταρρύθμιση».

Και πρόσθεσε: «Θα δείτε στις 20 Σεπτεμβρίου που θα “ανέβουν” τα ραντεβού, θα υπάρχουν χιλιάδες ελεύθερα ραντεβού, που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την 1η Οκτωβρίου».

Επίσης, ξεκαθάρισε: «Δεν θα υπάρχουν ποινές μέχρι να ομαλοποιηθεί το σύστημα. Όμως, όσο υπάρχουν κενές θέσεις ασθενών και δεν εγγράφονται οι πολίτες, οι ποινές θα παραμένουν».

Δείτε το βίντεο. Διαβάστε περισσότερα στο Ant1News.gr