Breaking News

Bασίλισσα Ελισάβετ: Η Βρετανία θρηνεί - «Zήτω ο βασιλιάς Κάρολος Γ'» (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Μεγάλη Βρετανία θρηνεί την απώλεια της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη (8/9), σε ηλικία 96 ετών, μετά από 70 χρόνια βασιλείας.

Ήταν η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και η μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία. 

Θλίψη επικρατεί έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο, όπου χιλιάδες πολίτες αφήνουν λουλούδια και χειρόγραφα μηνύματα, που απευθύνονται στη βασίλισσα.


Πλήθους κόσμου μαζεύτηκε χθες έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, μετά την είδηση του θανάτου της, με τους συγκεντρωμένους να τραγουδούν με δάκρυα στα μάτια το «Ο Θεός σώζει τη βασίλισσα». Επίσης, τραγούδησαν για τον πρίγκιπα Κάρολο το «Ο Θεός σώζει τον βασιλιά».


Η βασίλισσα Ελισάβετ, επί 70 χρόνια στον θρόνο, αντιπροσώπευε πάντα το πρωτόκολλο και την τήρηση των κανόνων. Παρ’ όλ’ αυτά, είχε και τις ανθρώπινες στιγμές της, ενώ φημιζόταν για το χιούμορ της, όπως θα δείτε στο βίντεο του Open.


Νέος βασιλιάς από σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο μεγαλύτερος γιος της, ο 73χρονος πρίγκιπας Κάρολος. Από εδώ και πέρα θα αποκαλείται βασιλιάς Κάρολος ο Γ', ενώ η σύζυγος του Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς θα φέρει τον τίτλο της «βασιλικής συζύγου».

Δείτε το βίντεο του Euronews.


Φωτογραφίες από: BBC - Daily Mail