Breaking News

Πέθανε η Jody Miller (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 80 ετών, η Jody Miller, η οποία είχε μια σειρά από κάντρι επιτυχίες τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, που ξεκίνησαν με το single "Queen of the House".

Σύμφωνα με το DeadLine, η διάσημη Αμερικανίδα τραγουδίστρια της κάντρι άφησε την τελευταία της πνοή στο Blanchard της Οκλαχόμα, στις 6 Οκτωβρίου, από επιπλοκές της νόσου του Πάρκινσον.

Η μακροχρόνια εκπρόσωπος της, Jennifer McMullen, ανέφερε σε δήλωσή της: «Η Jody Miller είχε αυτή την έμφυτη, θεόσταλτη ικανότητα να ερμηνεύει και να επικοινωνεί με τους πιο όμορφους τόνους και διακυμάνασεις. Το έκανε να φαίνεται και να ακούγεται τόσο εύκολο, που μερικές φορές χρειάζεσαι χρόνο για να συνειδητοποιήσεις το μεγαλείο αυτού που ακούς. Αλλά ήταν εξίσου αυθεντική και εξαιρετική στη ζωή της, όπως ήταν στη σκηνή και στους δίσκους».


Γεννημένη στο Φοίνιξ της Αριζόνα στις 29 Νοεμβρίου 1941, η Jody Miller μεγάλωσε στο Blanchard της Οκλαχόμα. Tο 1964, ήρθε η πρώτη μεγάλη επιτυχία της με το "He Walks Like a Man".


Ακολούθησε το 1965 το "Queen of the House", το οποίο έφτασε στο Top 5 στο Ηοt Country Singles chart του Billboard και στο Νο. 12 στο Ηοt 100. Το τραγούδι κέρδισε το 1966 ένα Grammy στην κατηγορία Καλύτερης Γυναικείας Country & Western Ερμηνείας.


Η Jody Miller συνέχισε να ηχογραφεί τη δεκαετία του 1960, κυκλοφορώντας μια σειρά από singles, όπως τα "Home of the Brave" και "Long Black Limousine".

Αργότερα, κατά τη δεκαετία του 1970, σημείωσε άλλα τέσσερα Top 10 στη χώρα της με τα "He's So Fine", "Baby I'm Yours", "There's a Party Goin' On" και "Darling, You Can Always Come Back Home". 


Συνολικά, είχε πάνω από δύο δωδεκάδες τραγούδια που μπήκαν στο country chart κατά τη δεκαετία του 1970.

Αποσύρθηκε από τις περιοδείες στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν και πήγε να ζήσει με τον σύζυγό της, Monty Brooks, σε ράντσο αλόγων στο Blanchard. 

Επέστρεψε ως τραγουδίστρια της γκόσπελ τη δεκαετία του 1990, ενώ άρχισε να εμφανίζεται τη δεκαετία του 2010 με την κόρη της Robin Brooks Sullivan και τα δύο εγγόνια της ως "Jody Miller and Three Generations".

Η Jody Miller συνέχισε να ηχογραφεί σε όλη την 60χρονη καριέρα της, κυκλοφορώντας το τελευταίο της άλμπουμ, "Wayfaring Stranger", το 2020.

Πληροφορίες από: DeadLine