Breaking News

«Αλυσοδεμένη Αγάπη»: Το ουκρανικό δράμα εποχής κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ3 (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η ΕΡΤ3 παρουσιάζει σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, στις 22:15, τη συναρπαστική δραματική σειρά εποχής «Αλυσοδεμένη Αγάπη» (Krepostnaya / Love In Chains). Μια ματιά στο παρελθόν και στον πολιτισμό της Ουκρανίας, που θα ολοκληρωθεί σε 48 επεισόδια και θα μεταδίδεται από Τρίτη έως Πέμπτη, την ίδια ώρα, στο τρίτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης.

Πρόκειται για ένα ιστορικό δράμα που αφηγείται τις περιπέτειες της Ουκρανής υπηρέτριας Κατερίνας Βερμπίτσκαγια, η οποία αγωνίζεται για την ελευθερία της.

Η ιστορία διαδραματίζεται το 1856 στην επαρχία Τσέρνιγκοφ της Ρωσικής Αυτοκρατορίας (επικράτεια της σημερινής Ουκρανίας), καθώς και στο Κίεβο πριν από τη μεταρρύθμιση του εκλογικού δικαιώματος, όταν οι αγρότες δεν είχαν προσωπική ελευθερία αλλά ήταν υποτελείς ευγενών γαιοκτημόνων.


Η Κατερίνα ανήκει στον Πήτερ Τσερβίνσκι, στον πλουσιότερο γαιοκτήμονα του Νιζίν, όμως δεν μοιάζει ούτε συμπεριφέρεται ως αγρότισσα, αφού έχει άψογους τρόπους, έχει μάθει πολλές ξένες γλώσσες, παίζει πιάνο και ζωγραφίζει. Όλα αυτά χάρη στη νονά της, την ευγενή Άννα Τσερβίνσκαγια, σύζυγο του Τσερβίνσκι, που τη μεγάλωσε από παιδί και φρόντισε για την πνευματική της καλλιέργεια.

Εξαιτίας αυτού, η πρωταγωνίστρια βρίσκεται άθελά της στα σύνορα δύο κόσμων: Πλουσίων ευγενών και διανοουμένων από τη μια πλευρά και φυλακισμένων υπηρετών που μετατράπηκαν σε ιδιοκτησία από τις ρωσικές αρχές, από την άλλη. Για να περιπλέξει ακόμη περισσότερο την κατάστασή της, η Κατερίνα εpωτεύεται τον ευγενή Αλεξεϊ Κάσατς, ο οποίος όμως δεν γνωρίζει τίποτα για την καταγωγή της.

Στο μακρύ ταξίδι της προς την ελευθερία και την αγάπη, ξεπερνά πολλές δοκιμασίες και προκλήσεις. Θα πρέπει να υπομείνει την κακoποίηση, να επιζήσει από τον θάνατο των αγαπημένων της, να μην παρασυρθεί από τον πανικό της λαϊκής εξέγερσης, να ξεφύγει από τη δουλεία και να προστατεύσει την τιμή της.


Ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα πολλών χαρακτήρων όπου τα πάθη μαίνονται όπως συνέβαινε στα παλιά έργα του Alexandros Dumas και του George Sand. Με καλογραμμένο σενάριο, αναπάντεχες ανατροπές και ενδιαφέροντες χαρακτήρες, με ξεχωριστή εικαστική ταυτότητα, εντυπωσιακά σκηνικά και πολυτελή κουστούμια, η «Αλυσοδεμένη Αγάπη» προβάλει μια αφήγηση βαθιά συνδεδεμένη με το ιστορικό παρελθόν.

Η «Αλυσοδεμένη Αγάπη» κυκλοφόρησε αρχικά στην Ουκρανία και μέχρι σήμερα έχει προβληθεί με μεγάλη επιτυχία σε Πολωνία, Ρωσία, Τσεχία, Λιθουανία, Ισπανία, Ν. Κορέα, Ιαπωνία, ενώ τα δικαιώματα της σειράς έχουν πουληθεί σε διάφορες χώρες της Βαλτικής, των Βαλκανίων, της Λατινικής Αμερικής και σε τηλεοπτική πλατφόρμα της Β. Αμερικής.


Παρακολουθείστε τη σειρά από τις 18 Οκτωβρίου και κάθε εβδομάδα από Τρίτη έως Πέμπτη, στις 22:15, στην ΕΡΤ3.

Πρωταγωνιστούν: Katerina Kovalchyk, Mikhail Gavrilov, Anna Sagaydachnaya
Σκηνοθεσία: Felix Gerchikov, Maksym Lytvynov
Παραγωγή: 2019