Breaking News

Έφυγε από τη ζωή ο Ηλίας Ζερβός (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε ξαφνικά, σε ηλικία 65 ετών, ο ηθοποιός Ηλίας Ζερβός. Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή από τον ηθοποιό και πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα, το πρωί της Δευτέρας (31/10).

«Με μεγάλη θλίψη μόλις μάθαμε ένα τραγικό νέο. Έφυγε ξαφνικά από κοντά μας ο αγαπημένος μας Ηλίας Ζερβός. Ο καλός μας φίλος,  ο άξιος πολυτάλαντος συνάδελφός μας, που έδωσε το στίγμα του στο Θέατρο και την τηλεόραση με υπέροχους ρόλους,  που χάρισε την ιδιαίτερη φωνή του σε δεκάδες ήρωες κινουμένων σχεδίων κι αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, ο αγωνιστής ηθοποιός για τα δικαιώματα των ηθοποιών έφυγε αθόρυβα... Αγαπημένε μας φίλε καλό ταξίδι....», έγραψε στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας.


Ο Ηλίας Ζερβός γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 29 Νοεμβρίου 1956. Είχε αποφοιτήσει από την δραματική σχολή Βεάκη, ενώ ήταν και πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (νυν Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών).

Ήταν μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Το 2014 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής (στον Βόρειο τομέα) με τον συνδυασμό Δύναμη Ζωής της Ρένας Δούρου.

Είχε συμμετάσχει σε πολλά θεατρικά έργα και τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ των οποίων οι: «Δεν είμαστε καλά» (ΑΝΤ1), «Ευτυχώς δυσάρεστα νέα» (ΕΡΤ), «Το φτερούγισμα του γλάρου» (ΕΡΤ), «Ο κακός βεζύρης» (MEGA), «Κωνσταντίνου και Ελένης» (ANT1), «Βεντέττα» (MEGA), «Άκρως Οικογενειακόν» (ANT1), «Τα Μαχαιρώματα» (ANT1) κ.α.

Η τελευταία του εμφάνιση σε τηλεοπτική σειρά ήταν στο «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» της ΕΡΤ1, όπου τη σεζόν 2020-21 υποδύθηκε τον Στάθη Κυριαζή.

Έπαιξε, επίσης, στις ταινίες «Πολίτικη κουζίνα» (2003), «Πούλησέ το» (μικρού μήκους, 2009) «Dogs, cats and rats» (2012) και «Η αγάπη έρχεται στο τέλος» (2013).

Από το 1990 συνεργάστηκε με την Audio Visual και άλλες εταιρείες μεταγλώττισης, δανείζοντας τη φωνή του σε κινούμενα σχέδια και σε αφηγήσεις και σκηνοθετώντας μεταγλωττισμένες σειρές.

Πριν δύο χρόνια, ο Ηλίας Ζερβός είχε εξομολογηθεί στην ΕΡΤ: «Είχα φύγει από την Κωνσταντινούπολη το 1964, σε ηλικία 8 ετών και ήρθαμε στην Ελλάδα. Εδώ ήμασταν Τούρκοι, για τους Τούρκους ήμασταν Έλληνες. Επειδή γεννήθηκα εκεί, είχα τούρκικη υπηκοότητα... Θεωρούσα ότι ήταν απαγορευμένη πόλη ο τόπος που γεννήθηκα. Και κατάφερα να πάω με αφορμή την "Πολίτικη Κουζίνα" μετά από 40 χρόνια...».


Με πληροφορίες από: wikipedia