Breaking News

Ε. Πετρουλάκη για εμμηνόπαυση: «Για κάποιες γυναίκες θεωρείται ταμπoύ, εγώ πέρασα από όλες τις φάσεις» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Για το θέμα της εμμηνόπαυσης ρωτήθηκε η Ελένη Πετρουλάκη, η οποία φιλοξενήθηκε στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό μας». Η γνωστή γυμvάστρια είπε στη Φαίη Σκορδά:

«Έρχονται γυναίκες, οι οποίες ντρέπονται όταν ρωτάω την ηλικία τους ή αναφέρομαι στο θέμα της εμμήνου ρύσεως. Θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια η γυναίκα έχει αλλάξει λίγο τη νοοτροπία της, αλλά γενικότερα η εμμηνόπαυση θεωρείται ταμπoύ. Το να παραδεχτεί κάποια γυναίκα ότι είναι στην εμμηνόπαυση πιστεύει αυτόματα ότι κάποιος θα τη θεωρήσει πως έχει μεγαλώσει ή ότι έχει "γεράσει" ή ότι δεν είναι πλέον επιθυμητή.

Εγώ το έζησα ήπια. Πέρασα από όλες τις φάσεις, ωστόσο τα κατάφερα ολιστικά, γιατί αυτό πρέπει να καταλάβουν οι γυναίκες, ότι όλα είναι θέμα προσέγγισης. Πρέπει να υπάρχει μια ολιστική προσέγγιση. Πρέπει να προσέξουμε τη διατροφή μας γιατί η αύξηση του βάρους γίνεται αυτόματα, καθώς συσσωρεύεται λίπος στην περιοχή της κοιλιάς προκειμένου να προστατευτούν η σπονδυλική στήλη και τα γεvvητικά μας όργαvα από την οστεοπόρωση. Οπότε πρέπει να προσέξουμε τη διατροφή μας και να βάλουμε την άσκηση στη ζωή μας...

Είναι μια φυσιολογική κατάσταση. Με την κατάλληλη φροντίδα και το κατάλληλο πλάνο μπορούμε να αισθανθούμε καλά σε οποιαδήποτε φάση της ζωής μας γιατί είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Είναι σαν την εφηβεία ή την εγκυμοσύνη...».