Breaking News

31 Οκτωβρίου - 6 Νοεμβρίου: Ελληνικές και ξένες ταινίες για όλους στην ΕΡΤ2

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ταινίες που αγαπήθηκαν από τον ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο μεταδίδει  η ΕΡΤ2 από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022.

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022, στις 22:00

«Κολύμπα ή αλλιώς βυθίσου» (Sink or Swim / Le Grand Bain)

Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Κοινωνική κομεντί, συμπαραγωγής Γαλλίας-Βελγίου 2018.
Σκηνοθεσία: Ζιλ Λελούς
Σενάριο: Αχμέντ Χαμιντί, Ζουλιάν Λαμπροσίν, Ζιλ Λελούς
Παίζουν: Γκιγιόμ Κανέ, Ματιέ Αμαλρίκ, Ζαν-Ιγκ Ανγκλάντ, Φιλίπ Κατρίν, Μπενουά Πελβούρντ, Βιρζινί Εφιρά, Μαρίνα Φουά, Λεϊλά Μπεκτί, Φιλίπ Κατρίν, Φελίξ Μποατί, Αλμπάν Ιβανόφ

Υπόθεση: Μία παρέα σαραντάρηδων (και κάτι) ανδρών, όλοι στο χείλος μίας ηλικιακής κρίσης αποφασίζουν να ιδρύσουν την πρώτη ανδρική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης στη δημόσια πισίνα της περιοχής τους. Αψηφούν την ειρωνεία και τον εξευτελισμό που τους υποβάλλουν οι γύρω τους και προπονούνται από μία ξεπεσμένη πρωταθλήτρια που προσπαθεί και η ίδια να ξεπεράσει τα προσωπικά της προβλήματα. Όλοι μαζί ξεκινούν μια απίθανη περιπέτεια, που στη διαδρομή της ανακαλύπτουν λίγη αυτοεκτίμηση, καθώς και πολλά για τους εαυτούς και για τους άλλους.

Βραβείο Κοινού Fischer στο 20ό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος.

Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2022, στις 14:00

«Ό,τι θέλει ο λαός»

Κωμωδία, παραγωγής 1964.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Μάριος Αδάμης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Μάκης Ανδρεόπουλος
Παίζουν: Γιάννης Γκιωνάκης, Κώστας Βουτσάς, Σπεράντζα Βρανά, Καίτη Λαμπροπούλου, Νίκος Φέρμας, Γιώργος Κάππης, Γιάννης Φέρμης.

Υπόθεση: Ο Θανάσης (Γιάννης Γκιωνάκης) υποκύπτει στις πιέσεις της γυναίκας του (Καίτη Λαμπροπούλου) και αγοράζει ένα παλιό αυτοκίνητο που αποδεικνύεται σαράβαλο. Μέχρι να καταφέρει να το ξεφορτωθεί και να πάρει πίσω τα χρήματά του, θα μεσολαβήσουν αρκετές παρεξηγήσεις και μπερδέματα, κωμικές καταστάσεις και συναισθηματικά ευτράπελα. 

Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2022, στις 22:00

«Lucky» 

Δραματική κομεντί, παραγωγής ΗΠΑ 2017.
Σκηνοθεσία: Τζον Κάρολ Λιντς
Παίζουν: Χάρι Ντιν Στάντον, Ρον Λίβινγκστον, Εντ Μπέγκλεϊ Τζούνιορ, Τομ Σκέριτ, Ντέιβιντ Λιντς, Μπάρι Σαμπάκα Χένλι, Τζέιμς Ντάρεν, Μπεθ Γκραντ, Χιούγκο Άρμστρονγκ, Ιβόν Χαφ, Μπερτίλα Ντάμας.

Υπόθεση: Ο Λάκι είναι ένας 90άχρονος άθεος, που υπερασπίζεται παθιασμένα την ανεξαρτησία του και -σε σύγκριση με τους συνομήλικούς του- έχει ζήσει μια πραγματικά «γεμάτη» ζωή. Καθώς νιώθει ότι πλησιάζει προς το τέλος, o Λάκι ξεκινά ένα ταξίδι αυτοαναζήτησης. H ταινία ακολουθεί το πνευματικό ταξίδι του και τους εκκεντρικούς χαρακτήρες που κατοικούν στη μικρή πόλη του, στη μέση του πουθενά, κάπου στην αμερικανική έρημο.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του διακεκριμένου ηθοποιού Τζον Κάρολ Λιντς, «Lucky», είναι μια επιστολή γεμάτη αγάπη για τη ζωή και την καριέρα του Χάρι Ντιν Στάντον και, την ίδια στιγμή, ένας διαλογισμός για τη μοναξιά, την πνευματικότητα, τη ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022, στις 14:00

«Κακός, ψυχρός κι ανάποδος»

Κωμωδία, παραγωγής 1969.
Σκηνοθεσία: Ερρίκος Θαλασσινός
Σενάριο: Γιώργος Λαζαρίδης
Παίζουν: Κώστας Χατζηχρήστος, Μίμης Φωτόπουλος, Μάνος Κατράκης, Τάκης Μηλιάδης, Μαρία Ιωαννίδου, Καίτη Πάνου, Νίκος Φέρμας, Δημήτρης Μπισλάνης, Αντώνης Παπαδόπουλος, Χρήστος Καλαβρούζος, Ντάνος Λυγίζος, Εύα Φρυδάκη, Ελπίδα Μπραουδάκη, Χρήστος Δακτυλίδης, Τάκης Γκιώκας, Πόπη Δεληγιάννη, Αντώνης Λιώτσης

Υπόθεση: Ένας αφελής καφετζής από την επαρχία, ο Θύμιος Παπαχατζής, φτάνει στην Αθήνα να ζητήσει δανεικά από τον δίδυμο αδελφό του τον Κώστα, έναν πολύ γνωστό ηθοποιό, ώστε να μπορέσει να παντρευτεί την Παγώνα, την κόρη του κοινοτάρχη. Την ώρα που ο Θύμιος μπαίνει στο θέατρο, ο Κώστας λιποθυμά επί σκηνής και η παράσταση διακόπτεται.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022, στις 22:00

«Ευτυχισμένος Όσκαρ» (The Happy Prince)

Βιογραφικό δράμα, συμπαραγωγής Αγγλίας-Γερμανίας-Βελγίου-Ιταλίας 2018.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Ρούπερτ Έβερετ
Πρωταγωνιστούν: Ρούπερτ Έβερετ, Κόλιν Φερθ, Έμιλι Γουάτσον, Κόλιν Μόργκαν, Τομ Γουίλκινσον, Έντουιν Τόμας, Άννα Τσάνσελορ, Μπέατρις Ντάλε.

Υπόθεση: Σε ένα φτηνό ξενοδοχείο στο Παρίσι, ο Όσκαρ Γουάιλντ (Ρούπερτ Έβερετ) περνά τις τελευταίες στιγμές της ζωής του και οι εικόνες του παρελθόντος ζωντανεύουν και τον μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Κάποτε υπήρξε ο διασημότερος άνθρωπος στο Λονδίνο, ένας καλλιτέχνης που «σταυρώθηκε» από μια κοινωνία που αρχικά τον λάτρευε. Ήταν εκείνος ο εpαστής που οδηγήθηκε στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερος, αλλά συνέχιζε μια καταστροφική πορεία ώς τα τελευταία κεφάλαια της ζωής του.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, στις 14:00

«Ο βαφτιστικός»

Κινηματογραφική διασκευή της οπερέτας του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, παραγωγής 1952.
Σκηνοθεσία: Μαρία Πλυτά
Σενάριο: Ανθή Ζαχαράτου (διασκευή κειμένου)
Παίζουν: Αλέκος Αλεξανδράκης, Ανθή Ζαχαράτου, Μίμης Φωτόπουλος, Πέτρος Επιτροπάκης, Τάκης Γαλανός, Κάτια Λίντα, Φραγκίσκος Μανέλλης, Γιάννης Πρινέας, Λάκης Σκέλλας, Χάρις Καμίλη, Βάνα Βαξεβανίδου, Λέλα Κατσαρού

Υπόθεση: Κατά την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων, η Βιβίκα Ζαχαρούλη, απαυδισμένη από τα καμώματα του γυναικά άνδρα της, που τώρα βρίσκεται στο μέτωπο, υποδέχεται στην Αθήνα τον βαφτισιμιό του, που έρχεται να μείνει σπίτι τους. Αγνοεί όμως ότι ο βαφτισιμιός δεν είναι ο πραγματικός αλλά κάποιος άλλος, ο Πέτρος Χαρμίδης, που πήρε τη θέση του πρώτου με σκοπό να πλησιάσει την ίδια, επειδή είναι εpωτευμένος μαζί της.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, στις 22:00

«Μήλα» (Apples)

Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Δράμα, συμπαραγωγής Ελλάδας-Πολωνίας-Σλοβενίας 2020.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Νίκου
Σενάριο: Χρήστος Νίκου, Σταύρος Ράπτης
Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Σοφία Γεωργοβασίλη, Άννα Καλαϊτζίδου, Αργύρης Μπακιρτζής

Υπόθεση: Εξαιτίας μιας πανδημίας που προκαλεί αμνησία στους ανθρώπους, ο σαραντάχρονος Άρης εντάσσεται σε ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης, το οποίο περιλαμβάνει καθημερινές αποστολές. Έπειτα από την ολοκλήρωση κάθε αποστολής, βγάζει μια φωτογραφία ως αποδεικτικό στοιχείο. Ενόσω προσπαθεί να δημιουργήσει τις αναμνήσεις της νέας του ζωής, γνωρίζεται με την Άννα, που συμμετέχει στο ίδιο πρόγραμμα. 

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, στις 23:30

«Every Sunday»

Δημιουργικό ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, παραγωγής 2021.
Σκηνοθεσία: Καίτη Παπαδήμα
Συμμετέχουν οι οικιακές εργάτριες: Gellie Mataum, Sara Dado, Rose Fernandez, Jobeth Daza, Mitz Glaiza Nicolas, Marivic Cruz Galang, Jamie Sumail, Rovelyn Hernandez, Lheanna Palado, Zosima Cabanlit , Jennie Daquiz, Maricel DeQuitos, Carolina Brecasio, Cha Mercado, Bernadeth Caledonio, Marina Lipata, Nancy Banguin Ignacio, Helen Podilata

Υπόθεση: Μια ομάδα Φιλιππινέζων οικιακών εργατριών στην Κύπρο προετοιμάζει έναν διαγωνισμό ομορφιάς, επαναπροσδιορίζοντας τη θέση της στην κυπριακή κοινωνία.
Στο μεταξύ, η αποκάλυψη της δράσης ενός κατά συρροήν δολοφόνου, με θύματα ξένες εργάτριες, προκαλεί τις αντιδράσεις της φιλιππινέζικης κοινότητας.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, στις 24:00

«Απόστρατος» (Defunct)

Δραματική κομεντί, παραγωγής 2019.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Ζαχαρίας Μαυροειδής
Παίζουν: Μιχάλης Σαράντης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Γιώτα Φέστα, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Άκης Σακελλαρίου, Γιάννης Νιάρρος, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Ναταλία Χατζή, Μαίρη Μηνά. Στον ρόλο της θείας Φανής, η Ξένια Καλογεροπούλου.

Υπόθεση: Ένας τριαντάρης, αποτυχημένος εισαγωγέας μηχανών εσπρέσο, μετακομίζει στο σπίτι του εκλιπόντος παππού του και προσπαθεί να φανεί αντάξιος της κληρονομιάς του. Επιστρέφοντας στην παλιά του γειτονιά, ο Άρης ξανασμίγει με παιδικούς φίλους, αλλά γνωρίζεται και με έναν παλιό συναγωνιστή του ένδοξου παππού του Αριστείδη. Προσπαθώντας να φανεί αντάξιος του ονόματός του, αναλαμβάνει σταδιακά τον ρόλο του παππού του.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, στις 14:00

«Ο λαγοπόδαρος»

Κωμωδία παραγωγής 1964.
Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Κωστελέτος
Σενάριο: Γιώργος Παΐζης
Παίζουν: Νίκος Σταυρίδης, Γιάννης Γκιωνάκης, Πόπη Λάζου, Βούλα Αβραμίδου, Νίκος Παπαναστασίου, Βασίλης Αυλωνίτης, Νίκος Φέρμας, Τάσος Γιαννόπουλος, Βάσω Μεριδιώτου, Ανδρέας Λάπας, Ξενοφών Φιλέρης

Υπόθεση: Ένας εκτελεστής έρχεται από την Αμερική για να σκοτώσει τον βιομήχανο Πέτρο Πελέκη, βάζοντας τέλος σε μια πολύχρονη και αιματηρή βεντέτα. Μαθαίνοντας τα νέα, το υποψήφιο θύμα τρομοκρατείται και δημιουργεί απίθανες καταστάσεις, καθώς υποψιάζεται τους πάντες, ακόμα και τη γυναίκα του. Ωστόσο, ο εκτελεστής είναι υπεράνω πάσης υποψίας, εφόσον πρόκειται για την ίδια τη γραμματέα του, που σύντομα αντιλαμβάνεται ότι το αφεντικό της δεν είχε καμιά σχέση με τη βεντέτα…

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, στις 22:00

«Οικογενειακά μυστικά» (Imaginary Heroes)

Δράμα, παραγωγής ΗΠΑ 2004.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Νταν Χάρις
Πρωταγωνιστούν: Σιγκούρνι Γουίβερ, Τζεφ Ντάνιελς, Εμίλ Χιρς, Μισέλ Ουίλιαμς, Ράιαν Ντόνοβο, Κιπ Παρντού

Υπόθεση: Μια αυτοκτονία που συνταράσσει την οικογένεια Τράβις και τους βάζει στην επώδυνη διαδικασία να επαναπροσδιορίσουν τις μεταξύ τους σχέσεις και να προσπαθήσουν να επουλώσουν τις πληγές τους. Ο καθένας αντιμετωπίζει διαφορετικά την τραγωδία. Η μητέρα ανακαλύπτει τις θεραπευτικές ιδιότητες της μαριχουάνας και προσπαθεί να αφήσει πίσω της την τραγωδία. Ο πατέρας από την άλλη μεριά, που είχε ως μοναδικό σκοπό της ζωής του να δει τον γιο του να συμμετέχει στην αμερικάνικη κολυμβητική ομάδα, περιφέρεται στο σπίτι σαν ζωντανό φάντασμα, έχοντας πέσει σε κατάθλιψη. Και ανάμεσά τους ο 16χρονος Τιμ που προσπαθεί εναγωνίως να βρει τον εαυτό του.

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, στις 14:00

«Ο λεφτάς»

Κωμωδία, παραγωγής 1958.
Σκηνοθεσία: Νίκος Τσιφόρος
Σενάριο: Πολύβιος Βασιλειάδης
Παίζουν: Βασίλης Αυλωνίτης, Γιώργος Καμπανέλλης, Σμαρούλα Γιούλη, Νίκος Φέρμας, Θάνος Τζενεράλης, Νίκος Ματθαίου, Λαυρέντης Διανέλλος, Σάσα Ντάριο, Μπεάτα Ασημακοπούλου, Γιώργος Γαβριηλίδης κ.ά.

Υπόθεση: Ένας φτωχός τύπος, ο Θεοδόσης Μέντικας, που ζει σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, διατηρεί μια «τέντα θαυμάτων» σε λούνα παρκ. Μια μέρα μαθαίνει από κάποιον δικηγόρο ότι κληρονόμησε τον αδελφό του, χρόνια ξενιτεμένο στην Αφρική. Το χαρμόσυνο νέο τον κάνει να πουλήσει την τέντα του και να αλλάξει τρόπο ζωής, παρασύροντας και τον ανιψιό του Νάσο, τεχνίτη αυτοκινήτων και εpωτευμένο με τη Μαίρη, κόρη του φίλου του, επίσης ανθρώπου του λούνα παρκ, Μίχου Ντέρμα. Με δανεικά από έναν τοκογλύφο, θείος και ανιψιός ξεφαντώνουν με τη Λούση και την Μπέμπη, οι οποίες έχουν βάλει στο μάτι τα λεφτά τους.

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, στις 19:00

«Η Μικρή Μάγισσα» (The Little Witch / Die kleine Hexe)

Οικογενειακή κομεντί φαντασίας, συμπαραγωγής Ελβετίας-Γερμανίας 2018.
Σκηνοθεσία: Μάικ Σέρερ
Παίζουν: Καρολίν Χέρφερθ, Μόμο Μπάιερ, Λούις Βόρμπαχ, Άξελ Πραλ, Κάρολιν Σπις, Σουζάνε φον Μπόρσοντι, Πέτερ Ράουχ

Υπόθεση: Μόλις 127 ετών, η Μικρή Μάγισσα είναι πολύ μικρή για να γίνει αποδεκτή από τις ηλικιωμένες μάγισσες του χωριού της. Θα πρέπει να δουλέψει σκληρά για έναν χρόνο, μαθαίνοντας χιλιάδες ξόρκια και αφού περάσει όλες τις δοκιμασίες ίσως ο διακαής της πόθος γίνει πραγματικότητα. Όμως, οι μεγαλύτερες μάγισσες την παρακολουθούν στενά. Όλες της οι κινήσεις καταγράφονται. Την πιάνουν στα πράσα είτε να κάνει μάγια ημέρα Παρασκευή είτε να κάνει μάγια ενώπιον ανθρώπων είτε να χρησιμοποιεί τη μαγεία για να κάνει καλές πράξεις, πράγματα δηλαδή που απαγορεύονται, αφού κανονικές είναι μόνο οι κακές μάγισσες. Και τότε, η Μικρή Μάγισσα δέχεται ένα τελεσίγραφο ή θα μετατρέψει μικρά παιδάκια σε πέτρες ή θα χάσει εξ ολοκλήρου τις δυνάμεις της.

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, στις 14:00

«Εξωτικές βιταμίνες»

Κωμωδία, παραγωγής 1964.
Σκηνοθεσία: Σωκράτης Καψάκης
Σενάριο: Γιώργος Ρούσσος (βασισμένο στο ομότιτλο θεατρικό του έργο)
Παίζουν: Νίκος Σταυρίδης, Νάντια Χωραφά, Σαπφώ Νοταρά, Γιάννης Γκιωνάκης, Μάρθα Βούρτση, Τάκης Μηλιάδης, Σταύρος Ξενίδης,  Καίτη Λαμπροπούλου, Ζωή Φυτούση, Κώστας Καζάκος, Δέσποινα Παναγιωτίδου, Ζανίνο

Υπόθεση: Ο Πέτρος είναι ένας γυναικοκατακτητής που ζει με την οικονόμο του, την κυρα-Λένη, σε ένα μεγάλο διαμέρισμα στην Αθήνα. Η Μαρία, τρίτη ξαδέλφη του Πέτρου, ζει στην Κρήτη αλλά είναι εpωτευμένη μαζί του. Προκειμένου να αποφύγει την πίεση των γονιών της να παντρευτεί έναν Κρητικό, τον Μανωλιό, έρχεται στην Αθήνα και φιλοξενείται στο διαμέρισμα του Πέτρου. Η Μαρία, ύστερα από επιμονή της κυρα-Λένης, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει διάφορα βότανα και εpωτικό φίλτρο για να κάνει τον Πέτρο δικό της. Ο Πέτρος όμως αρρωσταίνει και αρχίζει μια ατελείωτη παρέλαση γιατρών με αντικρουόμενες ιατρικές απόψεις και συμβούλια γιατρών. Όταν ο Πέτρος μαθαίνει την αλήθεια, από τη μια εκπλήσσεται ευχάριστα και από την άλλη αποφασίζει να εκδικηθεί τους γιατρούς, που δεν μπόρεσαν να βρουν τι έχει.